Erdit Asllanaj: Pres të bëhem ministër pas zgjedhjeve...

Intervista - - HUMOR -

Helidon Tahiraj : - Së fundmi, veç « Portokallisë » , jeni edhe pjesë e « Ferma e Kafshëve » ? Përse regjizori ju mori si aktor te kjo pjesë teatrale?

Erdit Asllanaj: - Sepse mbiemri im « Asllan » përkthe Hë, se bëj shaka. Faktikisht unë nuk bëj rolin e një luani, por të një « Korbi të Zi » . Me saktë, regjizori Erion Isai nuk ë neve të luajmë kafshë, por njerë ë në veçoritë e tyre në marrëdhëniet sociale, fshehin karakteristika kafshësh.

- Në fakt, si luan luan te ajo vepër. A jeni i kënaqur me rolin?

- Mendoj se eshte nje nga në teatër .

- Sa kafshë jemi ne njerëz?

- Neve jemi 100% njerez. - jentë ë ëm, sa kur duam, kthehemi 100% kafshë e egër.

- Kthehemi në kohë ? Kur janë fillimet tuaja të para në art ?

- Kur trembja vëllain tim, në netët pa drita dikur. Më dukej vetja artist - monë ta trembja. Falenderoj ndërmarrjen e ( mos) shpërndarjes së artist.

- Në teatër, pëlqeni më shumë të luani në dramë, apo komedi?

- E dua skenën, në çdo gjini artistike. Për momentin më ka marrë malli për një komedi, pasi kam luaj veç në dramë.

- A keni idhuj në aktrim?

- Sigurisht! të gjitha autobigrafitë e tyre. Emëruesi i përbashket është: tënde! Puno, mos u dorëzo dhe do ja arrish. Marlon si Brando, Çarli Çaplin, Viktor Eftimiu janë disa nga idhujt e mi. - Sa gjuhë të huaja dini ? ë punoj në çdo vend të Evropës. « Drejtorllëku » , është gjuhë ndërkombëtare.

- Mardhëniet me mishin e pjekur si i keni, meqë për sa di unë, jeni me origjinë nga Kurveleshi ?

- ra, e ha fare, sidomos tricepsin e tij. - E shoqëroni me raki? - Me raki sigurisht, por edhe me këngë. Kuptohet, edhe me sherr në fund. Po s’pati pak sherr, s’ja vlen fare.

- S’e mbani pijen methënë?

- Më shumë më mban ajo - Merreni me sport? - Rregullisht! Unë të sfidoj në të paktën 10 disiplina. Shahu, futbolli dhe tetë displina të tjera sportive, janë të pandashëm për mua. Tani në behar, nëse Luftëtari i Gjirokastrës do luajë në Evropë, do më marrë mua si përforcim në ekip. - A nxeheni shpesh ? kam te drejtë.

- Si duhet të ishte e dashura juaj?

- Të ishte... Jo si unë. Plotësimi im.

- Sikur të ishit drejtor, a do e hiqnit sekretaren nga puna dhe të punësonit të dashurën?

- Ku ka drejtor ta bëjë këtë.

- Ju ngacmojnë do- femrat,

- Që ta dish : Unë kur luj futboll, loz edhe mbrojtje edhe sulm.

- Brunet, apo biondet ju « gjuajnë » më shumë?

- Instat mund të japë të dhëna më të sakta rreth kësaj pyetje. - Sa i pasur doni të jeni ? ë çikë më shumë.

- Për pushime, ku shkoni dhe ku doni të shkoni ?

- Po them brenda vendit për të mos i bërë reklamë konkurencës së huaj. Faktikisht unë shkoj shpesh në Gjirokastër, te një magji turistike. - Në sa vende keni qënë ? - Çdo vit shkoj në një vend « të jashtëm » . E kam nisur në moshën 15 vjeç bredhjen. Kam lindur në 1989. E gjen dot sa vjeç jam? Po e gjete, përgjigjen jepja dorazi sekretares time, ose telefono në numrin 0900...

- Keni menduar të emigroni?

Jo! Me gjithë një milion hallet e popullit tonë dhe pavarësisht nëntë pikave të ve se e pret një e ardhme e bukur. Na duhet pune, vullnet dhe ndershmëri. Të gjithë së bashku, mund ta bëjmë këtë vend. Mua për shembull më takon drejtorllëku.

- Ç’mendim keni për këtë ujdinë Rama- Basha?

por unë do dëshiroja ta ndanin ngrënien më tresh.

- Ndonjë plan për të ardhmen.

- Pres emërimin si ministër pas zgjedhjeve...

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.