Si të përgatiteni psikologjikisht për një dietë?

Intervista - - SHËNDET -

Të mbash dietë nuk është e lehtë, sidomos kur nuk e keni përgatitur veten tuaj për ndryshimin ushqimor që do të nuk duhet të jetë shumë e rreptë, por është ajo që ofron zgjedhjet e duhura, përsëri ndryshimet në lidhje me modelin e mëparshëm të të ushqyerit janë të ndjeshme, tek disa më shumë, tek disa - ni pra, veten tuaj, në mënyrë që dieta të kalojë me sa më pak probleme dhe të arrini sa më shumë objektivin tuaj.

1. Përcaktoni se kur do ta lejoni veten tuaj “ta shkelni”.

Shumë herë dietat nuk kanë sukses, për shkak të kufizimeve të rrepta, por edhe të relaksimit të tepruar. Jepini të drejtë vetes suaj “ta shkelë” në disa raste të caktuara, por përcaktojini mirë cilat janë ato dhe mos gjeni vazhdimisht justifikime, duke i përcaktuar të gjitha si “raste speciale”. Nëse e përdorni pas një dite të lodhshme, për shpërblyer me mënyra të tjera, si të blini ndonjë veshje, të shihni filmin tuaj të preferuar, të bëni një masazh relaksues, etj.

2. Shkëputeni ushqimin nga disa aktivitete

- sion rituali dhe është e vështirë të shmangim snack- et me yn - hur, për shembull, me një serial ndeshje futbolli, ose me një orë për shembull, të shkoni në kinema pa pije freskuese dhe me gjysmën e sasisë së kokoshkave dhe fillojeni të djelën pa petulla të bëni zëvendësime të shëndetshme aty ku mundeni ( për shembull, hani fruta të freskëta dhe kos të djelën në mëngjes, në vend të kruasanit dhe petullave) dhe, nëse e mbaroni ditën duke ngrënë diçka kalorike, zëvendë - bri, me pak muzikë, ose me di

3. Mendojini zgjedhjet e këqija ushqimore si zakone të këqija, jo si kalori

Në të ardhmen, do të jetë më e lehtë për ju të mbani dietën çfarë dhe pse e hani diçka, edhe kur bëhet fjalë për gjysmë kruasani. Mbase hani nga mërzitja dhe jo nga uria? Mbase sepse jeni mësuar të hani diçka të arësyet e gabuara.

4. Fantazojeni veten tuaj më hollë

Nuk duhet ta vini veten tuaj në vend të Zhizel Bundshe të arrini objektivin tuaj, as të - - mi juaj është të riktheheni në në këtë rast mund t’ju ndihmojë një fotografi e vjetër, ose të humbisni 4- 5 kilogramë. Sido dhe jo ndonjë tjetër, të famshëm apo jo.

5. Kërkoni ndihmë raprakisht

Çdo ndryshim është i vështirë dhe mbase mund të keni pa- apo familjes. Flituni atyre për kur t’ju ftojnë diku dhe pyetini nëse mund të mbështeteni tek ta kur ndjeheni më të dobët. Ideal flisni me një dietolog, apo nutricionist, i cili do të krijojë strategjinë e duhur duke u bazuar tek nevojat tuaja dhe do t’ju ndihmojë, si nga ana praktike, ashtu edhe ajo psikologjike, sidomos nëse - bisni janë shumë.

6. Shihni mundësitë tuaja

Para se të filloni, bëni një shëtitje në internet për të gjetur receta të shëndetshme, me pak kalori. Gjeni - ide nga recetat e tyre. Përveçse do të keni material për të bërë gjellë të shijshme, do të kuptoni shpejt se dietë nuk do të thotë të futje dhe zëvendësime të shën

Gjatë kohës që mbani dietë mos harroni:

- Të organizoni vaktet tuaja dhe të përgatisni paraprakisht disa nga përbërësit, veçanërisht në fillim të dietës. Sa më e or dietë.

- Mbani një ditar, duke sh hani siç duhet dhe kur e shkelni.

- kaloritë, hapat, deri edhe prijen e ujit.

- Ndryshoni zakonet duke futur më shumë fiskulturë në jetën tuaj të përditshme dhe më - levizorit.

- Hani ngadalë dhe në ngopjen.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.