Pyetjet e reja

Intervista - - PYESNI NJERI-TJETRIN -

si në dasma apo dhe në një ditë të zakonshme? Çfarë doni të tregoni me atë lloj gjesti dhe ç’doni të nënkuptojmë ne?

pas tyre ka pisllëqet më të mëdha që ekzistojnë. - Cilit do t’i jepnit dënimin me të rëndë, kriminelit që vret apo një mashkulli që përdor femrat për prostitucion?

-A është e rrezikuar - ma- Basha?

është e rrezikuar. Fjori

- ma- Basha do bëhen bashkë dhe do i vihen kundër. Kristi

- Jo, LSI është forcë e madhe politike dhe ka parimet e mira dhe populli e beson. Artur

- Ndjehet e rrezikuar sepse në zgjedhjet e fundit mori elektorat nga PS- ja Ps dhe tani i duhet të luftojë në 2 fronte PD- PS. Juna

edhe tani di si ti lëvizi gurët,

- Po sepse të dy bash funksioni. Aleksandër

- Si e komentoni shprehjen: “Sa më bosh koka, aq më e gjatë gjuha”?

- Sa më injorant të jetë flasë dhe sa më i informuar - vuar. Alba

- Njeriu është si puna e - sioni ha gas bosh po kështu është njeriu kur ska asnjë gram tru flet kot më kot e sdi se ç’thotë. Romeo

- Kur nuk ke zgjuarsinë dhe maturin e duhur, nuk mendon para se të flasësh. Një person i matur bën kujdes kur flet dhe llogjikon. Anisa

- Këtë shprehje e komen - jes. Fjori

janë produktiv kanë gjuhën nevoj për furçe se flasin cilësitë dhe prodhimi i tij. Artur

- joranca e ka mbytur dijen sepse nuk arsyeton por pranon mendimin e vet. Muri i injorancës është i padepërtueshëm. Juna

- Kush nuk e ve mendjen në punë vendos gjuhën për e kam fjalën për njerëzit e paaftë të cilët janë shumë të zotët në llafollogji. Bledi

- Kur s’ke mend goja flet pa ndaluar. Aleksandër

- Njerëzit e zgjuar mendojnë 10 herë e flasin një herë. Fatime

- Është më fisnike t’i shmangesh situatave të pakëndshme përmes heshtjes apo të vazhdosh të grindesh?

- Nëse situatat e pakëndshme ndikojnë në interest personale atëherë duhet të vazhdosh jo “të grindesh” port ë thuash fjalën tënde përderisa ekziston e drejta fjalës. Nëse personale e individit më mirë të shmangesh pasi nuk fiton por vetëm do humbesh frymë kot. Alba

- Kush ka parë hajër nga sherret dhe grindjet. Sherri do nge, do para, do kokë. sherr dhe jo ta hap atë. Budallenjt hyjnë kot në sherr. Romeo

- Heshtja është arma më e mirë për të përcjell mesazhin. Fjori

- - tarët duam të jemi të gjithë komandantë. Artur

- Grindja nuk është asnjëherë rruga e duhur, ama ndonjëherë je i/ e detyruar nuk e shmang dot! Thje Sht

- Zgjedh heshtjen! Kush do le ta kuptojë sepse dhe heshtja ka shumë peshë, gjithmonë nëse je i ditur. Juna

- Normal tu shmangesh, sherri nuk zgjidh asgjë përkundrazi vetëm hap akoma dhe më shumë telashe e punë. Bledi

- Jo, duhet të largohesh. Më mirë bëj sikur s’dëgjon e largohu sa më shpejt. Aleksandër

- Edukata hap çdo derë, nuk ke pse i zgjidh gjërat me sherr. Kristi

- Kush ka zgjidhur gjë me dhunë? Dhuna në dhunë kalon. Fatmira

- Ndoshta ideologjia e kësaj çështjeje duhet analizuar disi. Mos vallë bazohen në shprehjen “Feja - ria”...?!!! Martin

- Ne jemi një nga popujt më me komplekse dhe njerëzve ti bëjë ata të beso nuk janë paragjykues ndaj feve të tjera. Këtu sigurisht me rezerva pasi nuk mund të futen të gjithë në të njëjtën kategori. Alba

- Feja ka ndikim shumë të madh në traditën e familjeve tona dhe ne jemi popull me komplekse. Fjori

- Jemi populli më i kompleksuar në botë. Fetë janë kultura të ndryshme si ortodoksia, katolikja apo myslimanizmi. Ne kemi për shumë vite me rradhë. rrënjët. Artur

janë paragjykues ndaj fesë se tjetrit por thjesht nuk dalin hapur sepse sistemi vuajmë nga inferioriteti i shprehjes e mendimit të lirë. Thje Sht

kaluam në monizëm, ekziston kjo dukuri por në për - lerancë fetare. Juna

- pull pa komplekse fetare, këtë gjë e vërtetojnë edhe martesat ndërmjet feve të ndryshme. Jemi një popull - simeve fetare. Bledi

- S’ka patur ndonjëherë Në këtë aspekt jemi vend i

- Vlerësoni më shumë një paraqitje të jashtme apo një bukuri mendore?

- Nuk e di pasi kryetarët shkojnë sipas interesave të tyre. Për mua është njëlloj pasi e kemi parë se si funksionojnë të dyja. Alba

koalicion midis tyre. Fjori

- Po ata tashmë në koalicion janë por gjithësesi mbas zgjedhjeve mendoj se jo. Bledi

- Jo nuk e besoj se do ketë më koalicion pas zgjedhjeve. Artur

- Jo, demokracia këtu tek ne është e brishtë. Nuk i ngjajmë Gjermanisë në këtë rast. Juna

- Ende nuk dim gjë por nga këta çfarë nuk pret sot. Ditmar

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.