Pyetje për instruktorin Si ta sheshoj barkun?

Intervista - - SPECIALISTËT PËRGJIGJEN -

Përshëndetje Skerdi si shumë të tjerë edhe unë jam një lexues gjithashtu edhe një fans i shkrimeve tuaja.Unë dhe doja të ndaja me ju problemin tim. Kam një trup dhe gjatësi normale, nuk jam as i shëndoshë as i dobët por ajo që mua më shqetëson është barku që më rri i fryrë. Kam rreth 4 muaj që shkoj në palestër por nuk shof asnjë ndryshim. Mund të më thoni çfarë duhet të bëj për këtë?

Skerdi Pasha instruktor, Royal Fitness Club, Rruga: Theodor Keka, Unaza e Re pranë Astirit. Numër telefoni: 0695445228:- Përshëndetje Olti. Barku i fryrë do të thotë: bark që ka të akumuluar dhjamë dhe duhet të hiqet. Shumë persona shprehen e kam fryerje dhe jo dhjamë. Në darkë përpara se të fryrja ndodh për disa orë ose maksimumi disa ditë dhe pastaj kalon. Unë personalisht edhe pse kam kaq vite që sindromin e barkut të fryrë. Ndodh në disa persona që e kanë harkun e fundshpinës të theksuar e të japin përshtypjen e barkut te fryrë ose disa të tjerë i kanë shumë të mëdha abdominalet, ndodh me ato që i punojnë me pesha, por një gjë është e sigurtë që barku i fryrë është mbipeshë. Unë ty do të sugjeroja të - loje të rregulloje ushqimin. Pas orë 17:00 nuk duhet të konsumosh asnjë lloj ushqimi që përmban karbohidrat. Në darkë përpara se të do konsumosh një përzjerje: gjysmë gote ujë, gjysmë limoni, gjysëm kastravec, një tufë majdanoz dhe një copë xhinxhër. Të gjitha këto duhet ti përziesh dhe ti pish. Këshilla tjetër: në mëngjes duhet të dalësh të bësh vrap me barkun bosh. Duhet të pish përpara se të dalësh L- carnitinë edhe Bcaa. L- carnitina do të ndihmoj të djegësh dhjam kurse bcaa do të ruaj muskujt nga muscle breakdown (mos digjen e thënë në shqip). Ndërsa te palestra ku ushtrohesh, do vazhdosh me programin e peshave të programuar nga instruktori juaj përkatës por edhe pas stërvitjes me pasha të sugjeroj të bësh 30 minuta ecje te pista në malore dhe do të shikoni nëse ndiqni këto 3 këshilla: 1-përzierjen, 2-mëngjesin me barkun bosh me performing e L- carnitinës dhe të bcaa dhe ecjen në malore 30 minuta menjëherë pas peshave plus edhe moskonsumimin e karbohidrateve pas orës 17:00 pasdite do të keni një barkë të sheshtë për më pak se 6 javë. Ju faleminderit edhe suksese.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.