Gerti Shima: Jo me të huaj!

Basketbollisti i skuadrës kombëtare analizon gjendjen e basketbollit në vendin tonë

Intervista - - FAQE 1 -

Gerti Shima është një prej basketbollistëve më të njohur të vëdin tonë. Pas një karrirere të gjatë në basketbollin kosovar, prej një viti është rikthyer te skuadra e tij e zemrës Tirana. Gatë karrierës së tij ka lënë gjurmë, jo vetëm te specialistët, por dhe te sportdashësit të cilët jo vetëm e kanë përkrahur, por dhe e kanë duatrokitur. Në intervistën e dhënë për gazetën “Intervista” ai i bën skanerin basketbollit shqiptar . Në prononcimin e tij 31 vjeçari tiranas pohon se gjëndja e basketbollit shqiptar është mjaft e vështirë , atij i mungon baza materiale dhe kjo është themelorja për ndërtuar një skuadër dinjitoze.

Nderim Goci: - Gerti, mirsevini në gazetën “Intervista “

Gerti Shima

-

- - - - - vlerësuar.

- Rikthimin juaj te skuadra e juaj e zemrë e tre trofeve (kampionat, kupë dhe superkuë). Fitimi I trofeve erdhi si rezultat i investimeve që janë bërë në skuadrën tuaj apo disnivelit me skuadrat rivale ?

-

- Ç’mendim keni për nivelin e basketbollin në vendin tonë ?

- fatin e keq mungojnë, nuk mund të - -

- Para dy sezonesh jeni aktivizuar me disa skuadra kosovare, mendoni se ka disnivel mes skuadrave kosovare me ato të vendit tonë ?

ë ë Kosovë ë ë në nivele të kë ë ësinë ë Kosovë ë ë ë ë ë ër një skuadër që kërkon të ndërtoj një ër të qenë të denjtë në aktivite të ëria atje ë ë në - kallën e kë ë ër fatin e keq të vendit tonë mungon. Pë ës sonë edicionin e kaluar ë ë nëse kjo do të jetë në ë ë vijnë .

- Pse mungojne spektatorët në pallatet e sportit?

ët që ë ë ësi. ët që ë Përveç faktit që ë ë reja nga skuadra ë ër të ët e kë më ë ër të ër

- Ç’po ndodh me skuadrën kombëtare ?

- Unë ë ë që ërin që ë ë - lojë sa më ë ë ë ëm - mit të skuadrë ëtare vitin që ë rritjen e cilësosë të skuadrë ë falën ë ë Federatë cili solli në drejtim të saj trajneri n ë - ë ndikuar mjaft në mira të skuadrës sonë.

- Ka interes apo konkurencë për të veshur bluzën e skuadrës përfaqsuese ?

ë nivelin që ë. Mjaft lojtare që në ë vlerësojnë një gjë të të tillë ëse kjo do të ç - ë ë

- Cilat janë planet për të ardhmen ?

- - ren time.

- Faleminderit

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.