Si të jesh në formë bashkë me fëmijët?

Intervista - - SHËNDET -

- .

Fëmijët tuaj do ta kalonin me sytë e mbërthyer pas ndonjë - të listës suaj dhe të tyre të prioriteteve. Obeziteti i fëmijëve është duke u përhapur me hapa galo fëmijët që nuk kanë probleme - turë rregullisht. Të qenit aktiv - hmon të luftojë stresin dhe vendos disa zakone që ai/ajo do t’i ruajë gjithë jetën. Mënyra më e mirë për t’i ngritur fëmijët nga karrigia është të bëheni ju shembull për ta. Ju mund të mendoni se adoleshentët kundërshtojnë prapë ata ju shohin juve si mod - - drës për Fëmijë për Menaxhimin fëmijët e duhanpirësve kanë më të tjerët mund të zgjedhin ushqimet e gabuara dhe të mos bëjnë e tyre të bëjnë të njëjtën gjë. Hapi juaj i ardhshëm? Futeni përditshëm. Nëse e keni zakon të shkoni me makinë për të luajtur - jeni rrugën me biçikletë. - jët tuaj do të lëvizin pa e kuptuar - jë të motivuar”. Provoni këto ide për të ndihmuar familjen tuaj të jetë në formë.

Kthejeni kohën e qëndrimit ulur në kohë aktive

Në vend që të rrijë në shtëpi, inkurajojeni fëmijën tuaj të bëjë një shëtitje me shokun apo shoqen e ngushtë. Kthejeni drekën e së dielës në një piknik në park dhe merrni me vete topa dhe frisbie. Pakësojeni me gjysëm ore kohën që shihni televior dhe luani bouling ose ëii fencing. Jo të gjitha gjërat që bëhen ulur mund të bëhen edhe në këmbë (si për shembull të hash), por mund t’i aktiviteteve sedentare që bëni në shtëpi.

Zhvilloni aktivitete të larmishme

Nëse fëmija juaj adoleshent do më shumë veprim, çojeni në një palestër ku të ketë ngjitje muri, ose ngjitje me litar, ose bëni mesime për zhytje apo snorkeling, ose merrni me qera një biçikletë mali dhe ngjituni në mal. Gjithashtu mund të bëni ngjitje në mal edhe në këmbë.

Bëjini thirrje dëshirës së tyre për konkurrencë

Nuk ka dyshim se fëmijëve tuaj u pëlqen të luftojnë me njëri-tjetrin sapo u jepet mundësia. Mundohuni ta kanalizoni këtë në - dometra dhe masni kush bën më shumë hapa në një javë, ose kush arrin i pari objektivin e 10 mijë hapave në ditë. Bëni një tabelë dhe shihni sa minuta në javë ka të zgjedhë aktivitetin e ardhshëm, por sigurohuni të jetë aktiv, si bouling, ngjitje në mal, shëtitje me varkë, ose thjesht të luani në park.

familjare

rregullisht në jetën e përditshme, fëmijët tuaj do të duan të ushtrohen. Bëni një shëtitje familjare nëpër lagje pas darke nja dy darka në javë, programoni një aktivitet - dojini darkat dhe drekat e pushimeve me një ndeshje. Bëni një dhuratë në vit, të orientuar drejt jashtë shtëpisë, ose pajisje sportive. Kjo do të bëhet pjesë e rutinës suaj, të cilën fëmijët do të duan ta vazhdojnë edhe me familjet e tyre më vonë. Mësoni diçka të re së bashku Zgjidhni një sport, apo pasion, të cilin asnjë nga familja juaj nuk e ka provuar me parë dhe merrni mësime. Ai mund të jetë tenis, tango, apo tae këon do, të gjithë kështu që do të përparoni në të njëjtën kohë (pak a shumë). Fëmijët tuaj do ta vlerësojnë faktin se po luajnë me mamin dhe babin.

reja Geocoaching Ky sport kërkon një GPS që mbahet në dorë, ose një aplikim celualari dhe të antarësohesh tek geocaching.com (falas për përdorim të përgjithshëm). Kjo është një lojë kërkimi thesari që luhet në gjithë botën dhe përfshin gjetjen e një “cache” (thesari), zakonisht të një kutie, të cilin një tjetër pjesëmarrës entuziast e ka fshehur. Ka më shumë se 2 milionë “cache” të tilla, të fshehur në 222 vende, në gjithë botën. Futni koordinatat e një cache lokale, vishni këpucët e marshimit dhe merreni familjen me vete në kërkimin e thesarit. Kur ta gjeni, merrni çmimin që ka brenda (gjëra të vogla si lodra, kopsa, apo monedha) dhe lini diçka që familja tjetër ta zbulojë në gjuetinë e tyre. Orienteering Duke përdorur vetëm një hartë, një kompas dhe aftësinë tuaj të orientimit, ju duhet të shkoni nga një pikë në tjerën (këto pika janë të caktuara dhe zakonisht jashtë qyteteve), sa më shpejt të jetë e mundur. Mund të vraponi, të ngjiteni në mal, të lëvizni me biçikletë, apo edhe me kanoe për të dhe pa bërë gabime. Caving (vizitë në shpella) Ky lloj aktiviteti nuk është për ata që kanë frikë (për shembull nga lakuriqët e natës, janë klaustrofobike, etj), por të eksplorosh shpellat e nëndheshme mund të jetë një eksperiencë eksituese. Mund të përdorni harta, dorashka dhe fuqinë tuaj për të shëtitur në këto shpella. Sigurisht, mos u fusni në errësirë pa trajnimin e duhur dhe pajisjet e nevojshme.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.