Barbana Dini: U riktheva për Ergin…!

Intervista - - SOCIALE -

Këngëtarja e njohur dhe -

-

Këte verë kam bërë një alternim të pushimeve dhe angazhimeve, sigurisht të reduktuara aq sa kam mundësi të përballoj për momentin!

-Ke qenë e angazhuar - -

-

Muzika tashmë është kthyer edhe në profesion përveç pasionit! Kjo është puna ime dhe një gjë pa të cilën jeta ime nuk do kishte kuptim.

-

Kënga titullohet ‘’Me mua”! Është një projekt që erdhi spontanisht tek unë të cilën ja përshtata përjetimeve të mia. Është dedikim dhe së shpejti do vijë i shoqëruar dhe me videoklip.

-

-

Është kënaqësi të jem pjesë e këtij eventi ku mbizotëron një atmosferë festive plot larmi këngësh nën interpretimet e këngëtarëve më të mirë.

- jo?

-Fatmirësisht mikpritjen e publikut e kam ndjerë kudo ku ka shqiptarë në maksimumin e vet por Shkodra për mua personalisht mbetet vendi ku ndihem në shtëpi.

- Rikthe - ka. Ndonjë ri?

-Kam disa projekte të cilat do vijnë në muajt në vazhdim.

- Bar - - kritikon ai tekstet e këngëve të tua?

-Babai thotë diçka: Poezia me tekstet e këngëve kanë diferenca të mëdha. Ai është nga ato krijues që nuk bën kompromis me cilësinë e poezisë për hir të muzikës.

- Po sikur të ktheheshe në një -

-

Të dyja janë pjesë e bio ë dhe repertorit tim artistik.

- Cili

është

-

-

Aktrimi, të cilin e kam provuar para shumë vitesh me regjizorin e mirënjohur Arjan Çuliqi.

- Është e vështirë për mua të i thjeshtë, me të mirat dhe të këqijat e mia. Si çdo njeri, përpiqem të përmirësohem çdo ditë, por të marrësh komplimente e vlerësime nga femrat nuk është diçka që ndodh rëndom dhe mua, ky fakt, më bën të ndihem jashtëzakonisht mirë. - - dojnë se do të bësh ndonjë look?

- Jo, nuk më pëlqejnë ndryshimet në look, por edhe mendoj që kam krijuar një imazh artistik në këtë formë dhe ndjehëm shumë mirë kështu. Të gjithë atyre që duan të më shikojnë brune, do t’u duhet të presin edhe ca…!(Buzëqesh)

- Mendon se ke në çështje viteve të tua në skenë?

-Sigurisht, si çdo njeri!

- Ndo ndërsa të kërkojnë një verë?

- Patjetër. Çdo autograf është vlerësim dhe respekt për mua, ndaj i mirëpres, ndërsa ftesën për një gotë verë apo darkë e konsideroj një kompliment, por jo detyrim. Meqenëse kam të bëj me skenën, alkooli dhe ushqimi i tepërt cënojnë dietën time. (Qesh)

- Mendon se një nga kushtet është

- Sigurisht, imazhi është i rëndësishëm, ndonëse sot, nganjëherë, roli i tij ekzagjerohet aq sa do të thoja që, edhe pa qenë këngëtare me një përpunim virtual të vokalit, mund të bëhesh e preferuar dhe tregu të të hapë dyert. Personalisht, preferoj të jem një këngëtare e mirë, me një imazh të admirueshëm.

-

- Të gjithë përpiqen të sjellin ato vlera që kanë. Nuk dua të veçoj askënd sepse në këtë mënyrë bëhem përjashtuese për të tjerët dhe kjo s’është e drejtë.

është sekreti i të qenit një këngëtare e suk

- Për të qenë këngëtare e suksesshme në kuptimin e vërtetë të fjalës, duhet punë dhe impenjim. Së pari, duhet të jesh në gjendje të ballafaqohesh me publikun dhe shijet e tij, drejtpërdrejt ose live. Së dyti, duhet të kesh para për të blerë këngë të mira dhe për të realizuar klipe.

- Ç’lloj Barbana veten?

- Sa romantike, aq edhe impulsive, sa e brishtë, aq edhe e fortë, por gjithsesi, rrallë e dukshme. Çdo gjë e mbaj brenda vetes, sidomos dhembjen. Me pak fjalë, jam natyrë stoike.

çfarë vë re të ketë tëndin?

- Ëndrra dhe përpjekja, kjo është dyshja që lashë pas. Tani shijoj frytet e realizimeve dhe ëndrrat janë zëvendësuar me projekte.

-

- Po, ka vetëm një arsye për të cilën do doja të kthehesha prapa në kohë. Të evitoja tragjedinë që ndodhi në familjen time me vëllai tim, Ergin. - Çdo herë kam menduar se çdo gjë e re që vinte tek unë shënonte

Tani jam e vendosur për një vazhdim pafund për vëllain tim dhe për vete.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.