Barish Arduç: Kam gjak shqiptar!

Intervista - - SOCIALE -

Barish Arduç një aktor dhe model 29 vjeçar, me origjinë turko-shqiptare. Ai i shumë për kinemanë dhe teatrin, njëkohësisht edhe ambasador i Shoqatës Turke Jeta pa Kancer. Në mars ai e revistës GQ “Burri i vitit 2016”. Barish ka lindur në Zvicër në një familje emigrantësh shqiptaro-turke. Ai ka një vëlla më të madh, Onurin dhe një më të vogël, Mertin. Në moshën 8 vjeçare u zhvendos në Turqi së bashku me familjen, në qytetin e Sakarias, ndërsa pas tërmetit të Izmitit, u zhvendos bashkë me familjen në qytetin e Bolusë. Pas mbarimit të së mesmes Barish u regjistrua në Akademinë Sportive Kayseri Ercijes. Që vogël marrë me sporte, si me not, zhytje, futboll, basketboll, hendboll dhe kajak. Në merrej edhe me boks, anije me vela dhe qitje. Në maj 2017 mori rripin blu në artin marcial Jiu Jitsu. Barish gjuhë, turqisht, anglisht, italisht dhe shqip.

Barish mori leksione aktrimi në vitet 2007-09 në Stamboll dhe aktronte në vitin 2011 në serialet “Zonja e parë e vogël” dhe “Dëgjo, e dashur”. Ai u shfaq edhe në “Mos u shqetëso për mua” dhe në ti” dhe “Deliha”. Në qershor

çmimeve çmimin ë ër i është është ë është është ëm ë - luar të mos bëjë më plane, sepse këto të sjellin zhgënjime. Më mirë ta presësh jetën ashtu si të vijë.

- Merr një ë - ër një rritje kaq të ë në karrierë?

- Po dhe do të vazhdoj ta marr. Çdo person në fushën tonë ka nevojë për mbështetje psikologjike, sepse është një botë kaotike, ku nervat e njerëzve deformohen. Ne jetojmë në industrinë e zbavitjes dhe duhet ta menaxhojmë situatën, pra unë duhet të kem një shëndet të mirë mendor që të vazhdoj të punoj.

- Të gjithë ë adhurojnë. Je vë në ekran?

- Unë mundohem të jem njeri i mirë dhe nuk bëj asgjë të keqe në jetën time private, mendoj se kjo është arësyeja që publiku më do. Njerëzit e mirë të gjithë i duan. Sigurisht, është edhe personazhi që intepretoj që luan rol në këtë drejtim.

ë je lidhur ë ë Ëzaj. Si ndnë telenovelë jehesh? ëre i njohur brenda - Ne u njohëm natë në sheshxhirimin e

- Isha dikushi që ndiqte rutinën - e tij, ngrihesha në mëngjes, shkobiliteti dhe qetësia ja për të bërë sport, më pas kthejanë gjërat që prehesha në shtëpi për të pirë kafe. feroj. Jam krenar Pas serisë së parë të telenovelës për veten që kam disa njerëz më ndaluan në rrugë një lidhje të gjatë, dhe më kërkuan të bëja një foto në vend që të kisha me ta. 15 lidhjeje brenda

- Tani të ndalojnë ë një viti. se 200 veta që kërkojnë të bësh - Është e vëshnjë tirë të kesh një

- Po, por asgjë nuk ka ndryshuar në jetën time personale, unë ende ë kam shokët që kam pasur para 15 bukura rreth e vjetësh. Thjesht përpiqem të jem i rrotull? sjellshëm. - Mua më - Shtë pëlqen mono- Unë nuk kam ideale të tilgamia. Nuk jam ë para për nga ata tipa që mendojnë “Jam i punën që bëjmë, por, nëse i ke të famshëm, le ta fus në punë këtë, qarta prioritetet e tua, shpenzimet të kem sa më shumë të dashura. që bën për vete nuk përbëjnë luks. Sot këtë, nesër, atë tjetrën”. Ky

- Ndërkohë të kanë - arësyetim nuk më duket i shën ë një anije. detshëm. Të përjetosh lidhje të

- Njëra foto ishte marrë në anitilla njera pas tjetrës pa pikë emojen e një shokut tim, ndërsa tjetra cioni nuk është diçka e mirë. në atë të dasmës së tim vëllai. - Ke qenë ndonjëherë djalë Unë nuk do të rri pa u zbavitur në ç ën? dasmën e tim vëllai vetëm për të - Nuk kam pasur ndonjë lidhevituar lajmet! je të gjatë më parë. Në jetën time

është gjithmonë vendin e parë e kanë një terren i rrëshqitshë zënë sportet. Unë isha nga ata që

tagram. të vitit 2015 iu dha roli i protagonistit, Omer Iplikçisë në telenovelën “Dashuri me qera”, e cila mori si komedia romantike më e mirë e 2015s nga revista GECCE. Në janar të kë

viti Barish tha se kishte p rfunduar një - mi dhe se do të ishte edhe regjisor i këtij projekti. Barish ka interpretuar edhe në reklama të ndryshme. Ai ka 3.9 milionë ndjekës në Ins-

tij ë çmimin nuk bija në dashuri, ajo për mua nuk kishte rëndësi.

- Sa ndikojnë kritikat në lidhjen tënde?

- Ato nuk janë aspak të rëndësishme. Jeta vazhdon, ne shohim përpara. Rëndësi ka ajo që ndjejmë vetë ne.

- jes në telenovelë shkaktuan një grindje të tënde. Është e vërtetë?

- Ky thashethem është kaq qesharak, sa nuk dua të ër të.

ë doje të një ditë?

- Unë nuk jam kundër martesës. Më pëlqejnë shumë fëmijët dhe dua të kem një ditë, por në të ardhmen, jo tani.

- ë jetën reale ç ë të karakterizon?

Më pëlqen të rri vetëm, më pëlqen paqja dhe qetësia. Nuk jam djalë i keq, por kam edhe unë një damar...

- Ç ë ëlqen? gjëje urren dhe

- Nuk më pëlqen abuzimi ndaj të tjerëve, më pëlqen ndershmëria. Nëse dikush nuk është i ndershëm, nuk është simpatik. Nuk toleroj dot padrejtësitë që u bëhen njerëzve.

- Ti ke ndë ë - tete gjatë ë ërisë tënde...

- Po. Gjyshi i tim eti erdhi në qytetin e Facës nga Shqipëria. Pasi jetuan atje për afro 50 vjet, ata shkuan në Duzçe. Ime më vjen nga qyteti i Artvinit. Rrugët e tyre u kryqëzuan në Sakaria. Më pas ata shkuan të punonin në Zvicër, ku lindëm unë dhe dy vëllezërit e mi. Kur isha 8 vjeç u rikthyem me Sakaria, por në vit më vonë familja u zhvendos në Gëlçyk. Pas tërmetit shkuam në Bolu.

ë ë ënë dhe vëllezërit. Po babai?

- Ata u ndanë kur unë isha në gjimnaz. Unë ndenja me nënën, por vazhdova të takohesha me tim atë.

ë ër aktruar?

- Kur isha në gjimnaz kisha dëshirë të vazhdoja një shkollë sportive. Kë parë të akademisë msportive, por nuk u ndjeva mirë, kështu që - lova të mendoja për të ndjekur konservatorin. Në atë kohë takova Ajla Alganin (aktore e vjetër tur ë merrja leksione aktrimi.

- Ke qenë ë një djalë

- Në fëmijëri nuk kam qenë kush e di se çfarë, por ndryshova kur hyra në adoleshencë.

- Si i ke bërë ë ë ekran?

- Jam marrë me sporte gjithë jetën time por nuk kam ndonjë ë të kem muskuj barku si tabletë çokollate. Nëse nesër do të më duhet të bie në peshë për një rol, do ta bëj.

ë ër të ë?

- Mbase jo. Është e vështirë të presësh 50 seri për të shprehur dashurinë. të

- Ç ë

- Unë nuk jam tip aq i mbyllur dhe i pashoqërueshëm sa ai, megjithëse nuk e konsideroj veten as tip shumë social.

- Cila skenë nga seriali të ka ë ë ë?

- Janë të shumta, sidomos ato që të bëjnë për të qeshur. Më ka pëlqyer skena me ambasadorin amerikan, të cilën e xhiruam 18 herë!

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.