Dini si të dobësoheni?

Intervista - - SOCIALE -

ë jetë një tregues i shëndetit të ërgjithshë ë njeriut: a. E vërtetë b. Gënjeshtër

2. Pë ën e njerë ç ë ë ë bel është ë a. E vërtetë b. Gënjeshtër

është ë keq se ai i ijeve: a. E vërtetë b. Gënjeshtër

4. Mund të bësh ushtri ër të dobësuar krahë ët dhe të a. E vërtetë b. Gënjeshtër

5. Mund të - ër barkun: a. E vërtetë b. Gënjeshtër

6. Sa kalori duhet të digjni që të ë? a. 500 kalori b. 1000 kalori c. 2000 kalori d. 3500 kalori i

ë në javë duhet të biesh: a. ½ kg b. 1 kg c. 2 kg d. 3 kg ër në a. Diabetin b. Artritin c. Kancerin d. Të gjitha më sipër

ë e kanë ë të vështirë ër të rënë në ë: a. E vërtetë b. Gënjeshtër

ë kontrollojnë ë ë bini në ë:

a. E vërtetë b. Gënjeshtër

ë ë në ë një ër rënien në ë:

a. Një person joaktiv që është pak mbipeshë

b. Një person aktiv që është pak mbipeshë

c. Një person joaktiv që është shumë mbipeshë

d. Një person aktiv që është shumë mbipeshë

12. Ju duhet të kundë ër të rënë në ë: a. E vërtetë b. Gënjeshtër Përgjigjet 1. Përgjigjja e saktë është a-ja Gratë me bel me të madh se 90 cm dhe burrat me bel mbi 100 cm rrezikojnë më shumë të sëmuren nga sëmundje që kanë lidhje me obezitetin, se njerëzit me bel më të hollë. Ndër këto sëmundje futen diabeti i tipit 2, kolesteroli i lartë dhe presioni i lartë i gjakut. 2. Përgjigjja e saktë është a-ja Kjo vlen për shumicën prej nesh, sepse ajo që shton centimetrat në bel është dhjami i trupit. E vetmja mënyrë për të pakësuar perimetrin e belit është të biesh në peshë, pra të djegësh më shumë kalori sesa merr. 3. Përgjigjja e saktë është a-ja Kjo ndodh sepse dhjami i barkut është i brendshëm, pra që rrethon edhe organet e brendshme, që është i ndryshëm nga dhjami që grumbullohet nën lëkurë në zonën e ijeve dhe kofshëve. Dhjami i barkut shton edhe rrezikun për diabetin e tipit 2, kolesterolin e lartë, trigliceridet e larta, presionin e lartë të gjakut dhe sëmundjet e zemrës. 4. Përgjigjja e saktë është b-ja Për të humbur dhjamë dhe peshë nga një zonë e caktuar, duhet të bëni aktivitet të - zik që vë në punë gjithë trupin. 5. Përgjigjja e saktë është a-ja Kjo është një pjesë e trupit ndihmojnë të humbisni centimetra, edhe kur nuk bini në peshë. Ushtrimet e barkut mund të forcojnë muskujt në muret e barkut. Kjo përmirëson qëndrimin tuaj dhe mund të hollojë belin, edhe kur nuk humbisni dhjamin. Megjithatë, nëse jeni shumë mbipeshë, do të shihni rezultate më të mira në bark dhe gjithë trupin me një plan më të gjerë diete dhe ushtrimesh. 6. Përgjigjja e saktë është d-ja Një gjysmë kile dhjami mban brenda 3500 kalori. Kështu, që të humbisni një gjysmë kilogrami dhjami, duhet të digjni këtë sasi kalorish. Por ushtrimet nuk janë e vetmja mënyrë për të krijuar një çit kalorish”, ju mund të merrni të njëjtin rezultat duke marrë më pak kalori sesa ka nevojë trupi. Megjithatë, shumë ekspertë mendojnë se shumë njerëz përtqëndrohen më shumë tek dieta sesa tek ushtrimet. Mënyra më e mirë për të rënë në peshë është të kombinosh dietë ën. 7. Përgjigjja e saktë është b-ja Nuk duhet të bini më shumë se 1 kg në javë në mënyrë që rezultati juaj të jetë i qëndrueshëm. Nëse bini më shumë, ka rrezik t’i merrni shpejt kilet e humbura. 8. Përgjigjja e saktë është d-ja Studiuesit e kanë lidhur obezitetin me shumë probleme shëndetsore, përfshi këtu diabetin, artritin, sëmundjet e gjakut, presionin e lartë të gjakut, osteoporozën dhe disa kancere. Rënia në peshë mund të ndihmojë për të përmirësuar presionin e gjakut, kolesterolin, sheqerin në gjak dhe shëndetin në përgjithësi.

9. Përgjigjja e saktë është a-ja

Burrat kanë më shumë masë muskulare dhe një nivel më të lartë të metabolizmit, gjë që ua lehtëson atyre rënien në peshë. Gjithashtu, gratë e grumbullojnë dhjamin ndryshe nga burrat: Shumica e tij shkon në kofshë, të pasme dhe ijet, ku është më e vështirë për t’u hequr. Së fundmi, hormonet femërore nxisin ruajtjen e kalorive në formë dhjami dhe ai merr më shumë hapësirë sesa muskujt. 10. Përgjigjja e saktë b-ja

Zakonet tuaja të jetës janë shumë më të rëndësishme. Disa njerëz janë krijuar të kenë më shumë dhjamë në trup për shkak të geneve. Çfarëdo që të bëjnë ata, mund të mos jenë kurrë aq të hollë sa njerëzit e tjerë. Por ju mund t’i pakësoni këto tendenca gjenetike dhe të bini në peshë duke qenë më aktivë. Cilado qoftë pesha juaj, ushqimi i duhur ë të rëndësishëm për shëndetin tuaj në përgjithësi.

11. Përgjigjja e saktë është c-ja

Njerëzit që janë shumë mbipeshë dhe josaktivë mund të kenë rezultatet më mbresëlënëse dhe të kenë më shumë pë ë shëndet nga një program për rënien në peshë.

12. Përgjigjja e saktë është a-ja.

Nuk është imagjinata juaj, është e vërtetë. Kur ju përpiqeni të bini në peshë, nuk luftoni vetëm kundër urisë, por edhe kundër vetë trupit tuaj. Kur humbisni dhjamin e trupit, ulni nivelin e hormonit leptinë, i cili i dërgon sinjale trurit tuaj për t’i treguar që jeni ngopur dhe shtoni atë të hormonit gherlin, që stimulon urinë. Lajmi i keq është se ky çekuilibër hormonal vazhdon edhe shumë kohë pasi keni rënë në peshë, duke e vështirësuar mbajtjen e peshës së arritur.

Por edhe kur pakësoni shumë kaloritë, trupi kalon në një fazë letargjie dhe metabolizmi ngadalësohet, pra e keni të vështirë të bini në peshë. Është e rëndësishme të dini se, pasi keni arritur peshën që i keni vënë shpejt kilet e humbura në - ni të hani si më parë, pra shtojini gradualisht kaloritë tuaja. është

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.