Pyetje përgjigje për njeri-tjetrin

Intervista - - PYESNI NJERI-TJETRIN -

- Mendoni se është e vërtetë ujë. Joli

-Nuk është frikë por thjesht një proçes i domosdoshëm universal. Është një ndër gjërat që motivon shoqërinë pasi kjo është thjesht pasoja por çdo pasojë e ka një shkak dhe riciklimi se është një proçes jetësor që duhet bërë ashtu si kudo. Andrea

- Në fakt e tillë është për dikë që vlerëson çdo grimcë të saj. Pasi natyra na ka sjellë në këtë jetë pa vese, pa bestytni, të pastër, pse të mos dalim nga kjo jetë me veset që na dha natyra? Erjona

-Është mëse e vërtetë kjo shprehje. Martin

-Pa dashuri asgjë nuk ka kuptim mendoj unë. Marko

- Dashuria është ajo që mban gjallë çdo gjë.

- Është bukur kur ndërthurren të dyja sepse marrin një kuptim të bukur dhe të veçantë.

- Dashuria e mbush shpirtin me gëzim dhe jeta dhe dashuria janë një do thoja unë. Serjana

- - jtë kjo?

-Fenomeni është çnjerëzor dhe i papranueshëm edhe pse gazetaria nuk është në nivelin e duhur dhe nuk ka ide por si pushtet më vete, nuk i kushtohet vëmendja e duhur dhe kjo është për tu bërë merak. Enxhi

- Është skandaloze të dëgjosh në vitin 2017 të tilla lajme. Skerdi

- Fajin e ka zonja se mund të ulesh dhe të ësh si njeri me dikë dhe jo me dhunë. Arjan

- Disa njerëz nuk do largohen kurrë nga injoranca dhe çdo gjë do vazhdojnë ta zgjidhin me dhunë. Silvio

-Duhet edhe shteti të marri masa për të tilla raste se nuk është fare normale që të preket me dorë një gazetar që në fund të fundit po bën punën e vet.

- Shumë skandal, kur kam parë videot nuk i kam besuar syve që ende ndodhin të tilla gjëra. Klajdi

- Me çfarë të drejte e prek tjetrin me dorë edhe sikur të kesh të drejtë me argumentet e tua nuk mund të ngresh dot dorën të qëllosh dikë që ka ardh për të bërë punën e tij.

tuaja këto ditë që edhe tjetër?

-Me thënë të drejtën shumë kohë të lirë pasditeve nuk kam përgjithësisht por atë pak mundohem ta kaloj duke frekuentuar palestrën ose vrapin në natyrë, një kafe me shoqërinë në mbrëmje duke konsumuar një bisedë të këndshme dhe për rrjedhojë shmangim disi dhe vapën. Elvi

- Duke parë kthimin e Zhades nga Maroku.

- Pasditet i kaloj gjithmonë pranë njerëzve të mij më të dashur.

- Gjatë jave dal pi kafe me shoqërinë por në fundjavë më pëlqen të iki diku larg të qetësohem.

-

- Në fakt preferoj të bëj pushime aktive dhe të ndara në dy pjesë, një javë det një javë mal. Tek të dyja e gjej veten shumë mirë dhe fakti që bëj ato aktivitete që dua gjatë pushimeve më bën që realisht të çlodhem më tepër sesa pushimi në vetvete si përshembull gjumi. Marjon

Shqipëria është vërtet vend i bukur, si për turizëm malor akoma më shumë bregdetar por çmimet janë shumë të larta dhe fajin e ka shteti që vë taksa të larta por nuk vë dhe një kontroll për disa të tjerë që i vënë çmimet sipas ë pasurohen me dy muaj punë.

- Në Sarandë tek Syri i kaltër, vend ideal për pushime. E di si është se kam shkuar vetë. Senja

- Pushimet verore do i preferoja diku larg Shqipërisë për të marr veten nga gjithë kjo kohë që jam lodhur. ë

-Nuk ka rëndësi se ku, mjafton të bëjmë disa pushime për t’u relaksuar. Tori

- Do preferoja bregdetin e jugut pasi është shumë i pastër dhe është një perlë e vërtetë për të kaluar pushime. Joan

- Do preferoja më shumë të ikja në Pogradec se është edhe ajër i pastër, qetësi dhe e shijoj shumë liqenin. Ana

-

- Kjo për mendimin tim është relative pasi asgjë s’është absolute. Njeriu është i hedhur në botë ndaj dhe është i destinuar të mos jetojë si asket por si një njeri social gjithmonë pa i ikur vetes. ti thjesht e përsos atë. Nertil

-I besoj kësaj thënieje pasi armiku më i madh është vetja dhe nëse arrijmë ta kontrollojmë veten tonë është më e madhe. Erald

- I besoj kësaj thënieje pasi është e vërtetë dhe për mposhtur vetveten është një ë që jo të gjithë mund ta ë. Stela

- Të ënde është e pamundur ndaj pë rata që arrijnë të ë është një arritje shumë e madhe.

- Që të arrish të të tjerët në radhë të parë duhet të ënde dhe ata që e arrijnë është gox ë dhe arritje.

-Kësaj thënieje i besoj pasi është dëshira dhe vullneti i mirë ai që përcakton një njeri me karakter të fortë dhe që prej tij ne kemi “frikë” si rrjedhojë pasi ne mund të mos e kemi këtë vullnet si ata që e kanë ndaj na shkakton ndjesi frike. Klaus

- Diferenca e kontrollit që një njeri ka mbi vetveten kundrejt një njeriu tjetër i cili këtë kontroll nuk e ka në masë më të moderuar bën që njeriut ti lindi frikë ndaj personave që kanë nivel më të lartë vetkontrolli.

- Nëse arrin të kontrollosh veten ke bërë gjysmën e punës pasi do e kemi më të lehtë për të kontrolluar të tjerët e për të ë tjerët dhe mbi idetë e tyre. Sara

- Duhet ti ruhemi personave të cilët kanë vetkontroll më të lartë pasi ata mund të fshehin më mirë ndjenjat e tyre dhe atë që mendojnë duke na dhënë një realitet dhe ide jo të vërtetë , pra arrijnë të na manipulojnë mendjen më mirë.

-Këta janë persona tepër të rrezikshëm pasi arrijnë gjithmonë atë që duan duke manipuluar të tjerët pasi kanë arritur një nivel të lartë vetkontrolli. Bruna

-Nëse jeta juaj do ishte nje libër si do e titullonit ?

- Luftë, stres dhe pak lumturi. Jemi thjesht kalimtarë në këtë botë të fëlliqur ku i pandershmi hiqet si i ndershëm dhe i drejti e mban kokën ulur para tyre.

- E përkohshmja drejt të përhershmes ose një terr ndriçues/verbues.

- Pa titull mendoj se do ishte libri më i shitur i të gjitha kohërave. Ne nuk jetojmë vetëm marrim frymë. Eri

- Shkoj diku, se di ku.

- E vërteta dhemb. tura

- Unë do e titulloja “Trën

- Rrugë e gjatë pambarim sepse e tillë është jeta. Ed

-Mungesa e një gome. -

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.