Urtësi

Intervista - - SPECIALISTËT PËRGJIGJEN -

Horizontalisht 1. Qytet në Myzeqe. 5. Roman i Gorkit. 8. E ka vullkani. 10. Mohojnë i talianët. 12. Themi në kishë. 13. Zot pa zë. 14. Emër vajze. 16. Bukë pa zë. 17. Gruaja e parë. 18. Enë uji. 20. Mbretëri e lashtë mes Shqipërisë dhe Greqisë. 21. Vegël muzikore. 22. i veshur elegant, me rroba të reja. 23. Dhomë ose. 24. Fillon akciza. 25. Ëmbëlsirë. 27. Përemër vetor. 28. Lloj noti. 30. Fillon rruga. 31. Kryeqytet evropianoverior. 33. Shtet arab. 34. E ka televizori. 1. Lloj vere. 2. Takë pa zë. 3. Njësi matëse e kohës. 4. Kërcim latin. 5. E ka Kushtetuta. 6. Serial amerikan. 7. E ka brenda kostumi. 9. Është ai nervor. 11. Lule ekzotike. 13. Shtet evropianoqendror. 15. Këngë tradicionale shqiptare. 17. E kundërta është lirik. 19. Natriumi. 20. Fillon epoka. 21. Bardhyl..., shkrimtar. 22. Firmë makinash. 24. Acidi ribonukleik. 26. Perëndi greke. 28. Formë gjeometrike. 29. Monedha jonë. 31. Notë muzikore. 32. Fillon rrengu.

Pë ë kaluar TRUMP-EMER U-DIELLI-A RP-KLOS-KM ILO-IT-LAB URAN-NANO ETIK-VALA LOZ-KA-ODA IN-MIRA-AR T-KORALE-T EZEL-NOIZI

1. Mos u shqetësoni se ç‘mendojnë të tjerët për ju, sepse të tjerët nuk mendojnë për ju fare, ata pyesin veten se çfarë mendoni ju për ata.

2. Fati është një hamall të cilit i ngarkojmë gjithmonë budallallëqet që bëjmë.

3. Dembeli është një i vdekur që, për fat të keq, nuk mund ta varrosim.

4. Jeta është një qepë që e qërojmë duke qarë.

5. Martesa është si çamçakëzi, sa më shumë ta përtypësh, aq më pak shije ka.

6. Me burrat ndodh krejt e kundërta me atë që ndodh me pulat: Me kalimin e moshës zbuten.

7. Dashuria është si një mbaron kur mundesh.

8. Ekzistojnë tre lloje gënjeshtrash: Gënjeshtra e zakonshme, dëshmia e rreme dhe... statistikat.

9. Kafsha më e mirë shtëpiake është pula: është e vetmja që mund ta hani para se të lindë.

10. Gratë që dashurojnë me interes janë si sobat elektrike: Ngrohin pak dhe konsumojnë shumë.

11. Pleqtë japin këshilla të mira për çështjet dashurore, sepse nuk mund të japin më shembullin e keq.

12. Shprehja “e vërteta lakuriq” është shpikur që çdokush të mundë ta veshë sipas interesit.

13. Në shoqëri shohim shpesh atë që ndodh me peshoret: Pjata bosh ngrihet, ndërsa ajo plot, ulet.

14. Njerëzit quajnë ves kënaqësitë që arrijnë të shijojnë dhe virtyt paaftësinë e tyre për t’ia arritur kësaj.

15. Dy gjëra nuk duhet të besoni kurrë: Fjalët “gjithmonë” e të dashuruarve dhe “kurrë” e të dehurve.

16. Përdorim “etj” për të treguar se nuk dimë asgjë më shumë nga ato që themi.

17. Kur kënaqësitë na “shterin“(lodhin), mendojmë se mbase i shterëm të gjitha kënaqësitë.

18. Gruaja është si hija: E ndjek nga pas, shmanget, e shmang, të ndjek nga pas.

19. Në dashuri, si edhe në testament, vlen i fundit, që i fshin të gjithë të mëparshmit.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.