E njihni gjeografinë?

Intervista - - TEST -

1. Në cilin kontinent ndodhet qyteti i Tripolit: a. Europë b. Afrikë

2. Cili është emri i një vullkani aktiv që ndodhet në Itali, në ishullin e Sicilisë: a. Pompei b. Etna c. Vezuvi

3. Cili shtet amerikan ndodhet në lindje të Teksasit dhe ndodhet në Gjirin e Meksikës: a. Luiziana b. Alabama c. Florida

4. Cili vend ka vijën bregdetare më të gjatë në botë: a. Australia b. Kanadaja c. Rusia

5. Cili qytet ka popullsinë më të madhe që ë tij: a. Tokio b. Shangai c. Nju Jorku

6. Cilët evenimente natyrale maten me shkallën Rihter: a. Tërmetet b. Uraganet

7. Cila botë: a. Ujëvara Viktoria b. Ujëvara c. Ujëvara Niagara është ujëvara më e lartë në

8. Cili është vendi me sipërfaqe më të madhe në Amerikën e Veriut: a. SHBA b. Kanadaja c. Meksika

9. Cilët janë dy shenjat që krijojnë rrathet e Tropikëve rrotull Tokës: a. Gaforrja dhe Bricjapi b. Bricjapi dhe Shigjetari

10. Ku ndodhet vullkani më i madh i botës: a. Itali b. Havai C. Islandë

11. Cili lumë përshkon Kanionin e Madh në SHBA? a. Misisipi b. Kolorado C. Misuri

12. Cili është vendi më i madh që përshkon ekuatori:

a. Republika e Kongos b. Brazili c. Kina

13. Cili SHBA-së? a. Alaska b. Teksasi c. Uajoming d. Kalifornia 14. Cili dinav: është a. Suedia b. Norvegjia c. Danimarka shteti më i madh i vendi më i madh skan-

15. Cilat janë vargmalet më të gjata në botë: a. Himalajat b. Andet c. Kordilieret

16. Cili dheut: a. Qipro b. Sicilia c. Malta është është ishulli më i madh i Mes-

17. Në cilin vend ndodhet Transilvania, vendlindja e Drakulës: a. Rumani b. Hungari c. Transilvania nuk ekziston

18. Gropa e Marianeve është pika më e thellë e oqeaneve botërore. Në cilin oqean ndodhet ajo: a. Atlantik b. Paqësor c. Indian 19. Afërsisht sa vende ka Azia: a. 50 b. 60 c. 80

20. Cili nga këto vende ka një të tetën e sipërfaqes së tij nën nivelin e detit: a. Maldivet b. Italia c. Hollanda

21. Cili vend ka numrin më të madh të katolikëve në botë:

a. Brazili b. Kina c. SHBA d. Italia

23. Cili vend ka më shumë liqene se gjithë pjesa tjetër e botës e marrë së bashku: a. Kanadaja b. SHBA c. Rusia Përgjigjet 1.Përgjigjja e saktë është b-ja. Qyteti i Tripolit është kryeqyteti dhe qyteti më i madh i Libisë, një shteti që ndodhet në veri të Afrikës. 2. Përgjigjja e saktë është b-ja Etna është një nga vullkanet më aktive në botë. 3. Përgjigjja e saktë është a-ja Lumi i Misisipit kalon nëpër Nju Orleans dhe derdhet në Gjirin e Meksikës. 4. Përgjigjja e saktë është b-ja Kanadaja laget nga tre oqeane dhe ka një vijë bregdetare prej afro 243 mijë km. 5. Përgjigjja e saktë është b-ja ë qytetit të Shangait jetojnë mbi 24 milionë njerëz kështu që çdo hapësirë është e çmuar. 6. Përgjigjja e saktë është a-ja. Çarls Rihter shpiku një sistem për të matur madhësinë e tërmeteve, në vitet ‘30. 7. Përgjigjja e saktë është b-ja Ujëvara Anhel ndodhet në Venezuelë dhe ka një lartësi prej 980m si dhe një rënie 8. Përgjigjja e saktë është b-ja Megjithëse një pjesë e madhe e veriut të saj është e pabanuar, Kanadaja përsëri ka një sipërfaqe më të madhe se SHBA dhe vendet e tjera të Amerikës së Veriut. 9. Përgjigjja e saktë është a-ja Tropiku i Gaforres është ai i hemisferës së veriut, ndërsa ai i Bricjapit i përket hemisferës së jugut. 10. Përgjigjja e saktë është b-ja Vullkani Mauna Loa është një nga pesë vullkanët që krijuan ishujt e Havait. 11. Përgjigjja e saktë është b-ja Rrjedha e lumit Kolorado ka gërryer malet e Kanionit të Madh në SHBA për të krijuar këtë peisazh fantastik. 12. Përgjigjja e saktë është b-ja Ekuatori kalon në pjesën veriore të Brazilit, këtij vendi të madh. 13. Përgjigjja e saktë është a-ja Alaska ka një sipërfaqe më të madhe se 22 shtetet më të vogla amerikane, të marra së bashku. 14. Përgjigjja e saktë është a-ja Vendi më i madh skandinav është Suedia me një sipërfaqe prej afro 450 mijë km2. 15. Përgjigjja e saktë është b-ja Përgjigjja e saktë është b-ja. Vargmalet e Andeve shtrihen në Venezuelë, Kolumbi, Ekuador, Peru, Bolivi Kili dhe Argjentinë. 16. Përgjigjja e saktë është b-ja Sicilia jo vetëm është ishulli më i madh mesdhetar, por ka edhe vullkanin më të madh aktiv. 17. Përgjigjja e saktë është a-ja Përveç legjendës së Drakulës, Transilvania njihet për pamjet e veta piktoreske të krijuara nga malet Karpate. 18. Përgjigjja e saktë është b-ja Gropa e Marianeve është pika më e thellë e oqeaneve botërore dhe ndodhet në perëndim të Paqësorit, me një thellësi mbi 11 mijë metra dhe gjatësi afro 2500 km. 19. Përgjigjja e saktë është a-ja Azia ka 48 vende, dy nga të cilat, Rusia dhe Turqia shtrihen edhe në Europë. 20. Përgjigjja e saktë është c-ja Përveç kësaj gjysma e Hollandës ndodhet në më pak se një metër mbi sipërfaqen e detit. Vendi mbrohet nga përmbytja me një sistem digash, barrierash dhe muresh. 21. Përgjigjja e saktë është a-ja Brazili ka afro 130 milionë banorë, që është ë. 22. Përgjigjja e saktë është c-ja Duket si çudi, por 90% e popullsisë së botës jeton në hemisferën e veriut. 23. Përgjigjja e saktë është a-ja Kanada është një fjalë indiane që do të thotë “fshat i madh”.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.