Mos ndërroni, emra as zakone!

Intervista - - POEZI -

Kam ca kohë, që jam në Greqi, emrat e njerëzve, venë e vinë… Shume myslimanë janë vaftis, gjuhën shqipe ata e bëjn pis!? Në bregdetin, ku unë bëj pazh, rrethe rrotull jane shumë shqiptarë; nëna e thëret në emër, “Muhamet”, babai, me emër të krishteri, vajmedet. Në Shqipëri, dikur, kishim kumbar, njerëz të besës, me zemrën ar,; ndërsa këtu kanë fëmijët nuna, më ngjan, si Kalë Troje, janë ata. O, vëllezër e motrat e mia, gjuha e shqiptarit është shqiptaria! Ju, mos ndërroni emra dhe as zakone, balta me e ëmbël është në vendin tonë!... LULJETA GJOSHA PASHOLLARI.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.