Pyetjet e reja

Intervista - - PYESNI NJERI-TJETRIN -

- Ne jetojmë në një periudhë ku morali mungon ose më saktë, ku ka morale por janë ose të dalë mode ose tejet të veçantë. Mendimi juaj??

- Jetojmë në një vend ku të pacipët e maskarenjtë bëjnë moral. Albano

-Mendimi im është se ka shumë papunësi dhe njerëzit merren me llafe duke diskutuar moralin e të tjerëve, aq e zymtë është jeta këtu. Denis

-Sa për moral, jetojmë në një botë moralistash ku gjykohesh për çdo gjë. Jesie

-Këtu në Shqipëri nuk mud - rali do mirëqënie, do arsim, do dije, do edukatë. Ilir

-Mos më fol për moral se moralin e ka humbur fare pjesa më e madhe e të dy gjinive. Gjejnë arsye të ndryshme për tu jus ke ose nuk e ke. Albert

-As përgjegjësinë e fajit nuk mbajmë, por ia rrasim “botës”. Denis

-Mungon morali aty ku mungon kultura sepse qeni i lidhur me zinxhir vrapon pa pushim kur e lëshojnë. Artan

-Jetojmë në një kohë kur të Anjeza

-Morali i vërtetë është një. Nuk ka shumë morale por këndvështrime kulturore rreth moralit. Gjergji

-Morali është parim që herë zbatohet e herë jo, varet nga situata dhe sprova që të kap. Por morali nuk duhet të goditet vetëm se moralisti ka ulje ngritje në moral. Eliza

-Po të ishte morali rroba, do shikoje të gjithë njerëzit lakuriq. Adi

-Moral zakonisht bëjnë per-

-Kësaj bote i mungojnë njerëzit e mirë. Kjo botë është e etur për të tillë njerëz. Dëshirojmë shumë që kjo botë të bëhet më e mirë dhe shpresojmë por kur dëgjon përditë vrasje, vjedhje apo korrupsion mendon se shoqeria jonë nxjerr vetëm llum. Ju si mendoni? Alba

- Problemi i martesës qëndron tek betimi. Kur i pyet të dashuruarit në të mirë e në të keq është një pyetje sipërfaqësore. Po sikur t`i pyesësh: Edhe kur ndonjëri nga ju të tradhëtojë, edhe kur ndonjëri të pijë çdo ditë, edhe kur mami i ndonjërit prej jush t`jua nxijë jetën, edhe kur të mbeteni pa para, edhe kur të shaheni e të rriheni, edhe kur të lindni fëmijë që do t`jua nxijnë e zbardhin jetën, edhe kur ndonjëri nga ju të dashurojë dikë tjetër? Përgjigjet do të ishin jo. Apo nuk mendoni kështu? Danjela

-Si ju është dukur shërbimi në plazhet e Shqipërisë këtë vit? Më mirë, njësoj apo “nuk bëhemi kurrë ne vend për pushime”? Marlon

-Pse disa femra që nuk posedojnë bukurinë dhe zgjuarsinë e tjetrës kur janë në krye të detyrës urrejnë femrat që janë më lart se ato në zgjuarsi dhe pamje dhe mundohen t’ju bëjnë keq ose ti lodhin më shumë se duhet në punë? Danjela

-Thonë që ziliqarit mos i trego as ëndrrën më të keqe që ke parë! Ju si mendoni? Klara

sonat mediokër që nuk guxojnë. Ata që jetojnë të lirë as bëjnë moral as ju intereson për moral. Domenika

-Periudhë e vështirë shumë, mjer ne që na ra të jetojmë në këtë periudhë, sot kanë sukses vetëm të pamoralshmit dhe po shtohen shumë fatkeqësisht. Raxhi

-Sot të gjithë shesin moral me fjalë por ta kenë moralin pjesë të sjelljes së tyre është vështirë. Pse? Sepse morali - primeve të njeriut. Pra, të jesh i moralshëm duhet t›i vendosësh Morali mësohet nga prindërit, shkollimi dhe përqafohet nga personi i rritur si një vlerë e përhershme e tij. Për mua shoqëria shqiptare ka prirje të gëzimit të lirive përtej normave që përcakton norma e moralit shoqëror. Ndaj them që shitemi të moralshëm por jemi të shfrenuar dhe imoral. Aldo

- Për një martesë ideale nevojitet; një grua e verbër dhe një burrë shurdh! Ju si mendoni ??

- Gruaja duhet të sillet sikur nuk i sheh bëmat e të shoqit dhe burri të mos dëgjoj fjalët e tepërta të gruas. Besjana

-Këshillë e zgjuar. Në këtë botë një sy qorr e një vesh shurdh për të qenë rehat. Alban

-Martesa ideale do përkushtim tek njëri-tjetri, do besë, do respekt dhe jo maniak seksual. Ilir

-Nevojiten dy njerëz që dialogojnë dhe gjejnë gjuhën e përbashkët. Clo Tilda

-Për një martesë ideale nevojiten dy njerëz të përgjegjshëm, që të mbajnë mbi supet e tyre rëndesën e jetës. Familja për mua vjen nga fjala vlerë pa çmim. Bruna

-Jo, unë mendoj se duhet vetëm dashuri, asgjë tjetër. Erinida

-Martesa ideale do durim të madh sipas meje. Emini

-Martesë ideale s’ka. Për mendimin tim martesa është ndeshkim për të dyja palët kur nuk gjen njeriun e duhur. Melina

-Të lindësh mashkull sot privilegj apo ndëshkim?!

-Puna është të lindësh e të bëhesh njeri. Evisa

-Çfarë është kjo pyetje skandaloze, si femër si mashkull është privilegj dhe një dhuratë nga Zoti. Ardhja në jetë e një fëmije pavarësisht gjinisë nuk mund të jetë ndëshkim. Ernald

dhe mentale, ky është një privilegj. Tori

-Privilegj sepse nuk ndjen dhimbjen që kalojnë femrat kur lindin fëmijë. Denis

-Të vish në jetë është një dhurate dhe gjinia s’ka rëndësi por kultura që i jep bën diferencën. Nëse do vi në jetë një mashkull duhet ta edukosh që të jetë një burrë i vërtetë në të ardhmen. Ani

-Të lindësh fëmijë është bekim, pavarsisht gjinisë. Shpetim

-Çdo njeri duhet ta quaj privilegj jetën e tij/saj Alban

-Është privilegj për të ke Rajan

-Të lindësh çfarë të ka caktuar i madhi Zot, vetëm të jesh njeri me vlera e virtyte. Clo Tilda

-Po ç’privilegj zeza, ngelem duke punuar gjithë jetën vetëm për femrat. Soni

-Të lindësh është privilegj, s’ka rëndësi mashkull apo femër. Esmeralda

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.