Poezia juaj... Qielli dhe deti në një vizë bashkohen

Intervista - - POEZI -

I pa anë tej e mbanë shtrihet kaltërosh deti i qetë diku në një pafundësi … Në atë bashkim të qetë si lumturia vetë, Në këtë qetësi, jetoj disa çaste jete… Me sy a e shikoni, në shpirt a e dëgjoni një këngë pa mbarim ?… Atje ku Qielli dhe Deti Vështirë ta kuptosh me sy ku ndahen ata të dy Ndërsa unë me friken që më bën të tretem Se diku…, në hapësirën e pafund, atje ku nuk mbaron kurkund,

LETA GURANJAKU

drite? maleve me shkembinjte thike, ne gjume? grure? I keni pare stuhite kur inatin e shpien tej ne qiellin me re, si gjemojne bubullimat e kercasin rrebeshet me shi kur llahtarisur ujqit struken ne fole? E keni pare driten ne rrugen pa rrugedalje, si thur endrra kur je pa shprese dhe gjume,

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.