Pyetje përgjigje për njeri-tjetrin

Intervista - - PYESNI NJERI-TJETRIN -

atë sinjal sapo hyjnë në lokal.

- Po të kisha një lokal në pronësi do shkruaja një tabelë mesazhet aty i keni nuk ikin!” Mbase do kisha punë më shumë ku i dihet.

mësohemi të mos ketë.

- Po prandaj njerëzit e sotëm janë bërë si budallenj sepse janë varur pas teknologjisë, edhe në lokale kur shkojnë rrinë në telefon, tablet, laptop, ska fjalë më.

- Sikur të kishte lokale të til - larin tek dera në hyrje.

Sara

- - ëri pë ë kesh lekë ë

- Një i pasur me shpirt të varfër nuk është i dobishëm me pasurinë e tij. Ndërsa një i varfër nuk është i dëmshëm me varfërinë e tij. Një shpirt i pasur ka një favor më shumë sesa i pasuri. Ai me shpirtin e tij duron sprovat dhe gëzon të tjerët me mirësinë e sjelljes së tij. Për shpirtin e pasur kanë nevojë të gjithë, të pasur e të varfër, ndërsa për një të pasur pasurinë e tij. Një i varfër e ka të vështirë të plotësojë nevojat e tij por një i pasur e ka të vështirë të jetojë me pasurinë e tij sepse një

- Shpirti i pasur e njeh kuptimin e jetës, ndërsa shpirti i varfër nuk e di kuptimin e pasurisë. Shpirti i pasur nuk dëmtohet nga varfëria, ndërsa shpirti i varfër dëmtohet nga pasuria.

- Logjikisht i varfër me shpirt të pasur është triumfues sepse i varfëri e kupton mjerimin e tij dhe pë ër të dalë nga varfëria. Ndërsa i pasuri me shpirt të varfër nuk arrin të kuptoj mjerimin e tij asnjëherë.

- Një i varfër me shpirt të pasur i gëzohet diellit, hënës, yjeve, pemëve, etj. Një i pasur me shpirt të varfër bëhet skllav i materies e nuk i hyn në sy asgjë nga natyra. Ka plot të tillë pë janë shumë të egë ë në sy ët.

një shpirt të pasur se fundja pasuria shkon e vjen ndërsa një zemër e mirë është gjithmonë e një shpirt të pasur më mirë. -

- Pasuria shkon dhe vjen ndërsa një shpirt i pasur nuk vdes kurrë. Eli

- Po e pate shpirtin e mirë, pasuria vjen vetë.

- ë s’ka ë asnjë gjë tjetër.

- dhe kë

- Jam tolerante dhe gjith - duhet ti tregosh vendin njerëzve

- Tolerante deri diku mund është gënjeshtra i urrej njerëzit e tillë!

- Toleranca është kulturë,

- Tolerancën e marrin për dobësi dhe të shkelin me këmbë, unë jam dhe do jem tolerante por besimin tim si për familjarët ash

- Toleranca është pjesë e inteligjencës në karakter por gjith

- Jam më shumë tolerant nga sa duhet të jem. Gënjeshtrat nuk i toleroj, servilizimin dhe interesin por është shumë e vërtet tolerance dhe besimi gjithmonë merret për dobësi.

- Tek mosmirënjohja kam toleruar por tek morali kurrë! Për moral nuk fal as prindin tim! dhe të njëjtën gjë pres edhe nga të tjerët. Flori

- Toleranca ka një limit po e kalove kthehet në problem. Al

- Pi një gotë verë dhe recito pikturë të bukur.

- i yti. Kjo të jep inkurajim dhe harron mërzitjen por e largon. më shumë dhe kujto momentet kur Bëj durim deri ditën tjetër sepse e nesërmja sjell gjëra të reja. -

-Të lehtësosh ose të largosh mërzinë do të thotë të largohesh nga mërzitja, domethënë ik nga aty ku ndihesh e mërzitur. Dil, udhëto, ec, vrapo, merr frymë “oksigjen të ri”.

- Mendoj se mënyra e parë për të larguar mërzitjen është të Shpeshherë njerë ë mërziten më shumë, janë njerë ë nuk merren me asnjë lloj aktiviteti. ëndruar pasiv, të duket vetja i padobishëm. Mënyrë tjetër është të dalësh, të mos rrish mbyllur në shtëpi, një ë kafe, një ëndrimi vetëm është mbytës për këdo!

- Një shëtitje në natyrë, kuf edhe je komplet në një dimension tjetër ku mërzitja s’ka vend.

- Duke u marrë me ndonjë i ndonjë libri motivues është zgjidhja e duhur. Nëse shumica e ë mendojnë se muzika është relaks e kanë shumë gabim, muzika shton hipokrizinë dhe fsheh shumë gjëra të errëta.

-Kur e pë Atëherë ë ë ë.

-Më shumë besoj se i ngrohim me dashje për të siguruar ``bukën e përditshme”. Ylli

-. Kur mungon “kujdesi i të ëmës së vezës”, veza del nga forma e saj!

- E rëndësishme është të dish të ngrihesh, mos ta pësosh përsëri të njëjtën gjë, të gjithë e kemi pësuar jo nga budallallëku por nga përballja me shumë të

-Thënia më lartë praktikohet rëndom, sidomos nëpër institucione, kur duan të marrin atë ë nuk e meritojnë, edhe pse ti, unë apo ai tjetri e ndihmojmë pa asnjë interes. Kjo shkurt e ka emrin “mosmirënjohje”.

-Njeriu e pëson në momentin kur arrin të bë ë e kupton mjaft mirë ë është padrejtësi por vazhdon prapë.

- ë një shprehje më parë ë ë ja bën gropën ëndron akoma.

-Gjithmonë kur mundohesh t’ia bësh dikujt me hile, ta mashtrosh etj e pëson.

Kjo varet në duart e kujt bie vetitë dhe ndikon fortë edhe tek ata me mendje. Josif

- Paraja blen mallin por nuk blen dot shpirtin, për mendimin

e rasteve, paraja i ka nënshtruar edhe njerëzit “e mirë”, e mos të

nënshtron. Alma

- rasteve paraja të nënshtron. -

-Paraja na bën të pushtetshëm sigurisht por kur bie në dorë të njerëzve mediokër tjetërsohet sjellja dhe humbja e respektit për veten dhe për njerun.

-Paraja duhet të të shërbej. Njeriu nuk jeton të bëj para por bën para për të jetuar.

-Paraja është e domozdoshme, po se pate nuk ha, e po nuk hëngre vdes. Pastaj jemi ne - tojnë për para, e nuk e bëjnë pa komplet e shesin jo vetëm veten por edhe tërë familjarët.

ë ë të ë që ë ë ë ë materiale të ë - ë është ështirë shumë

ështirë se e bëjmë dot. Duhet angazhim total i ërisë dhe shtetit. Duhen ``investime``. Ylli

-Nuk kanë për ta kuptuar. Por detyrim moral e kemi ta bëjmë.

- Duhet të ndryshojnë disa faktorë socialë dhe politikë men të forcojmë tek të rinjtë idenë se pasuria morale dhe shpirtërore e tyre ka vlera më tepër se pasuria materiale. Në fund prekin ndikon më fort tek ata se

- Do të thoja se për prindërit pasuria më e madhe janë fëmijët. me ambicie të sëmurë.

Merita

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.