Përgjigjet psikologia Lorela Garuli Më kundërshton për çdo gjë

Intervista - - SPECIALISTËT PËRGJIGJEN -

- është ë

email : Përshëndetje e dashur dhe të falë Mesazhin tuaj e mora dhe e u në fokus është e prekshme për të gjithë kanë fëmijët në moshën vetëm një problematikë, por shpesh lë vend dhe fillon të kundërshtojë e të thotë jo, prindërve mund t’u duket si akt rebelimi apo sikur nuk po - - jnë rolin e tyre si prindër.

Në fakt, asgjë nga këto nuk është e vërtetë. mëse nor 2- vjecare të fillojë të thotë “jo”. Nuk është fjala se po kundërsh është e - mendon. Në këtë pikëpamje, është një tregues i një zhvillimi - dhin rreth tij. Kjo, për sa kohë negativizëm dhe bëhet e vetmja mënyrë komunikimi.

Megjithatë, duke patur pa - ë uni- n e tij, ka disa mënyra si prindi mund ta zbusë dhe kanalizojë pozitivisht kundështimin dhe refuzimin nga ana e fëmijës. fëmija të ketë alternativa dhe - do të zgjedhë njërën prej tyre dhe nuk ka pse të thotë jo apo thotë, sepse sigurisht po i lihet atij në dorë vendimmarrja dhe zgjedhja.

- dojë individualisht dhe në mënyrë të pavarur. Kjo do të thotë jo, ta vlerësoni pozitivisht të menduarit e tij kritik. Ju si veten në vendin e tij.

Fëmijët kanë shumë energji dhe dëshirë për të eksploruar - tarë, shpeshherë frustrohen - gohen dhe nuk u lejohet të bëjnë atë përpara një situate në të cilën lojë, një rrëfim, një ngjarje, një tregim. do t’i vendosni dhe limite, sepse i shërbejnë pozitivisht për t’u organizuar e për t’u ndjerë të pasigurt pa ankth. Por në do rrethanë, limitet duhen argumentuar, shpjeguar, komu - ra në kohë.

ndihmë! Gjithë të mirat!

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.