Eleni Vaicu: Si e ndryshoi “Brusko” jetën time?

Intervista - - FAQE 1 -

Eleni Vaicu është një aktore greke 31 vjeçare. Ajo ka lindur në një qytet të vogël të Fthiotidës dhe u bë e famshme falë rolit të Melinës në serialin “Brusko”. Ky serial është bërë popullor jo vetëm në Greqi, po ai është transmetuar në 42 vende të botës. Xhirimet e tij janë bërë në Athinë, Qipro dhe Kretë dhe transmetimi i tij në televizionin grek vazhdoi 4 vjet më radhë. Eleni menjëherë ra në sy për talentin e saj në interpretimin e rolit të Melinës dhe u bë e dashur për teleshikuesit.

- Si e tua të

- Kanë të bukura, por na mungonin shumë gjëra. Nuk kishim kinema, teatër, , luna park. Kështu gjithmonë kam dashur të largohem nga dhe të vij në .

pastaj avokate, por në fund studiova në degën ekonomike të Fakultetit të Drejtësisë në Athinë. Aktrimi hyri në jetën time rastësisht, kur në vitin e parë të studi - t’i përgëzoja, duke u thënë atyre propozuan të merresha me teatër amator, duke hyrë në grupin teatral “Mitologjia”. Kështu, parale në disa teatro. Në një moment, regjisori Nikos Haniotakis më tha se duhej të merresha me aktrimin - sha shkollën time dhe pjesëmarrja një hobi. Por, kur u diplomova bëhesha aktore.

marrë diplomën nuk patën asnjë studioja në shkollën “Dhilos” të Dhimitra Hatupit.

-

parë të shkollës për aktore, paralelisht kërkoja punë edhe në fushën ku kisha mbaruar studimet. Megjithatë, shumë shpejt e ndërpreva ndërkohë bëra një provim për sh “Brusko” isha ende në shkollë dhe nuk kisha arritur të kërkoja punë në këtë fushë. - Propozimi më erdhi si rrufe dhe më thanë se më kishin parë në një video kasting, u takova me regjisorin Andrea Georgiu (i cili luan edhe rolin e Akilit) dhe sepse nuk m’ nga pas.

-

- Ndjehem shumë më fat, jo vetëm sepse jam nga të paktët paguhen për punën e tyre. Vitet e fundit është shtuar shumë papunësia në fushën e artit dhe kinemasë, në të cilin gjithsesi ishte e vështirë të gjeje punë. Për këtë arësye është shtuar shumë numri nëser. Personalisht uroj të mos tjetrin për paratë e mia, por sa të kem mundësi, nuk do të pranoj të punoj falas me mendimin se “po bëj art”. Preferoj të punoj në një fushë tjetër, si në fushën e ekonomisë, ku kam bërë edhe studimet, mundi im me preteksin e krizës.

ndryshuar është se më përshënde nuk i njoh. Zakonet e mia nuk kanë ndryshuar. Vendet ku shkoj njësoj si më parë dhe vazhdoj të mos kem kohë të lirë, ashtu si edhe vitet e mëparshme, për shkak të shkollës.

- Jo, nuk më befasoi fama por disa sjellje të caktuara. Më por nganjëherë afërsia e tepërt bëjnë me rolin kalojnë në ekstreme. Nuk janë të pakta rastet ka bërë personazhi im në serial, ose mendojnë se më njihin mirë, sepse më shohin përditë në televizor. Edhe pyetjet jodiskrete më vënë në siklet, si edhe kërkesa të dal në foto me dikë, bile edhe nëpër tualetet publike.

- Do të doja të vazhdoja të mjedisin e artit dhe t’ia dal mbanë të jetoj duke punuar në këtë fushë. jo se sa teleshikues ka seriali.

- Gjëra të tilla ndodhin po tyre regjistrohen nga kamerat. Ajo - luar seriali. Në një skenë u detyrova të ndërroja rrobat në rrugë, jashtë Big Benit, në mes të 5000 njerëzve. Një skenë tjetër e pahar përmbys.

- nim 14 orë rrjesht. Më kishte mar vetëm sepse ra nata.

- - -

- Thashethemet vazhdojnë, por unë përsonalisht i përballoj duke mos iu përgjigjur fare. Nuk ka ne se si ta kaloj kohën time dhe unë gjëra.

-

ka ndodhur asnjëherë.

-

- nalë sepse mund t’i ndryshojmë

- - Të më durojë. -

jetë në majë të prioriteteve të mia.

- shumë bukur në SHBA.

- Sivjet, krahas serialit, jam marrë edhe me teatër, në teatrin Athina, në të ardhmen të shohim.

-

- lidhëm shumë me njëri-tjetrin. Me ata të dy kam shumë skena të përbashkëta dhe më kanë ndihmuar shumë. Këshilla shumë të mira më ka dhënë edhe Evelina Papulia (Dafne). Të gjithë më kanë ndihmuar me eksperiencën dhe vërejtjet e tyre, për këtë arësye i falenderoj të gjithë.

-

- Defekti im më i madh është se jam absolute dhe nganjëherë e paparashikeshme. Jam realiste, pragmatiste dhe nuk shoh ëndrra. Jetoj të tashmen dhe kështu nuk zhgënjehem. - Më josh mirësjellja, personaliteti i spikatur dhe aftësia komunikuese. E vërteta është se duhet ta - duan të duken. E vlerësoj shumë më afrohet dikush dhe e kuptoj apo jo. E urrej falsitetin. - - Nuk më tremb asgjë, vetëm planesh bëjnë për dasmën e tyre dhe sa përgatitje bëjnë, futem në ankth.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.