A ka besim?

Intervista - - POEZI -

Vallë, a ekziston besimi? A duhet të besojmë?. Në këtë botë mjerane ku njerëzit enden? Dikush dhe pse i afërt, një gënjeshtër thotë, Besomë! Besomë, më lutet, më bën të cmendem. E si mund të të besoj, kur shpirti gjë tjetër ndjen? Ndërsa gjaku vërshon nëpër deje furrishëm, Dhe vlon si vullkan, me llavë do shpërthejë. E mjerë kë do zërë ky shpërthim imagjishëm. Ah, ky shpirt,i bekuar, kur lëndohet bëhet bishë. Me hir apo me pahir, hakun do ta marrë, Se gjaku ujë s’bëhet, nëpër damarë lëvrin, O njerëz! Ku jetoni? Kjo jetë sa vlerë ka ANILA KARAPIDOU Selanik

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.