9 mënyra për të evituar dhimbjet e menstruacioneve

Intervista - - SHËNDET -

Fundjava jashtë qytetit me të dashurin të dështuara, dhimbje barku, koke, humor i keq. 9 vajza kanë gjetur mtënyrën e tyre për t’i dhënë fund gjithë këtyre problemeve...

1. Sindroma paramenstruale: Praktikoni një sport.

“Që kur bëj rregullisht gjimnastikë në ujë, kam konstatuar një përmirësim të dukshëm, kam më pak dhimbje barku, koke dhe ndryshime humori”, thotë L, 30 vjeç.

Sporti parandalon shumicën e simptomave paramenstruale, me një kusht: Ta praktikosh rregullisht, shumë herë në javë. Përsa i menstruacioneve, ose i ul dhimbjet, ose i përkeqëson...

2. Menstruacionet vijnë në kohën jo të duhur: Përdorni dy pllakëza pilulash rrjesht.

“Kur nuk dua të kem menstruacione kur nisem me pushime me të dashurin, marr dy pllakëza pilulash rrjesht, pa kapërcyer 7 ditë. Pastaj nuk e vras më mendjen për të bërë llogari”. D, 28 vjeç.

Funksionon gjithashtu me unazat dhe patçet kontraceptivë.

3. Për të ndaluar menstruacionet: Zgjidhni sterilenë hormonale.

“Që kur kam zgjedhur vënien e sterilesë hormonale, nuk kam asnjë gjurmë menstruacionesh “A, 32 vjeç.

Megjithëse tek disa menstruacionet nuk zhduken fare, ato vijnë në sasi shumë të vogla. Por kujdes, kjo nuk funksionon me një DIU (dispozitiv që vihet në mitër) prej bakri.

4. Menstruacione të bollshme: Ndryshoni mënyrën e kontracepsionit.

“Kam ndryshuar mënyrën e kontracepsionit dhe gjithçka shkon më mirë. E kam zëvendësuar pilulën me një unazë vaginale. Nuk kam më dhimbje dhe menstruacionet janë të shkurtra dhe pak të bollshme”, A, 26 vjeç.

Kjo metodë ka efekt sidomos tek menstruacionet e bollshme, por nuk funksionon gjithmonë.

5. Menstruacione me dhimb

“Unë nuk pres menstruacionet! Që me shënjën e parë të dhimbjes deri në dy ditë pas menstruacioneve. Më ka mësuar kunata ime, që është gjinekologe”. L, 27 vjeç.

Sa më shpejt të marrësh ilaçin, aq më pak vepron dhimbja. Ilaçet - jdes, respektoni dozat e duhura.

6. Menstruacionet me dhimbje: Banjë me ujë të nxehtë dhe borsetë.

“Futem në vaskë dhe lë të rrjedhë uji shumë i nxehtë në fund të barkut. Funksionon!”, thotë M, 31 vjeç.

Nxehtësia çkontrakton muskujt e mitrës dhe lehtëson dhimbjet “mesatare”. Është e mirë edhe borseta me ujë të nxehtë.

7. Menstruacionet me dhimbje: Përdorni homeopatinë.

“Problemi im ishin dhimbjet. Që kur përdor homeopatinë (një dozë Folliculinum 15 CH dy herë në muaj) jam shumë më mirë”. A, 25 vjeç.

Në homeopati, ajo që funksionon për njerën, nuk funksionon për tjetrën. Përsa i përket Folliculinum, dijeni që ky ilaç nxit ovulimin.

8. Menstruacionet me dhimbje: Provoni akupunkturën

“Meqë nuk më pëlqejnë ilaçet, kam provuar akupunkturën: pas tre muajsh morën fund dhimbjet e kokës dhe menstruacionet e bollshme”, K, 29 vjeç.

energjisë jetësore, akupunktura bën të mundur qetësimin e shumicës së SPM (sindromave paramenstruale). Këshillohen një ose dy seanca gjatë një cikli, për të paktën 3 muaj.

9. Menstruacionet me

“Dhjetë ditë para ardhjes së menstruacioneve, përdor kapsula Chasteberry (një lloj lule që ngjan me lavandën) dhe nuk kam pothuajse më dhimbje“, E, 22 vjeç.

një veprim rregullues në sistemin hormonal. Janë të mira edhe kapsulat e onagrit (lloj luleje e ver Më tepër... Pilula pasnesërmes.

Në rasin e marëdhënieve të pambrojtura, tani keni në dispozicion më shumë kohë për të evituar një shtatzani të padëshiruar. Pilula në fjalë quhet EllaOne dhe ka një veprim deri në 5 ditë (në vend të 72 orëve të pilulave të zakonshme). e

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.