Pyetje për instruktorin Ka ushtrime që ulin kolesterolin?

Intervista - - SPECIALISTËT PËRGJIGJEN -

ZOGU I FLORINJTË Ndodhesha diku afër vendlindjes time dhe pashë një burrë që e njihja me një ë dorë. E pyeta: “Pëllumbi i paqes është”? Më tha se pëllumbi i paqes ishte një zog tjetër ë euro, i thashë për zogun e parë. Jo më tha dhe i ktheva krahët dhe në moment hodha sytë nga këmbët dhe tek gishti i madh i këmbës së djathtë kisha një djamant të punuar bukur, me dy vrima anash i lidhur tek gishti. Ky nuk është i imi thashë, do shkoj t’ia jap. Diamanti ngeli në gishtin tim dhe u zgjova me fjalë në gojë. Si shpjegohet kjo?

Zakonisht prezenca e burrave ka një lloj force tjetër të ndikimit dhe aq më mirë kur ai mban një zog në dorë që ai e quajti “Pëllumbi i paqes”. Ai e pranoi që është pëllumbi i paqes dhe të mirat materiale shoqërohen me paqe. Ty të është duhet të gjesh rrugët për t’a marrë. Ti duhet të jesh shumë vajzë e mirë dhe shumë njeri i mirë sepse edhe ëndrrat është e ngatërruar janë të mira por duhet të luftosh. PULËBARDHA Përshëndetje! Kam parë në ëndërr sikur poshtë krevatit tim kishin bërë një strofull gjarpërinjtë. Unë shkova dhe mora benzinë për t’i djegur por në moment ato u shndërruan në pulëbardha, një e madhe dhe një e vogël. Vajza ime

Kjo ëndërr ka simbole të ndryshme në fakt sepse pulëbardha tregon qetësi, një gjendje psikologjike të mirë, një marrëdhënie të pastër me të tjerët. Kurse gjarpërinjtë janë e kundërta e kësaj qetësie. Ajo shikon gjarpërinj poshtë krevatit dhe dyshon për diçka por nuk është ashtu siç ajo mendon. Nëse do ti hidhje benzinë do e kishe prishur gjithçka por ke bërë mirë që si ke hedhur. FËMIJA Unë jam një zonjë 42 vjeçe dhe kam parë në ëndërr sikur kisha një fëmijë që po i jepja gji, unë në fakt nuk bëj dot fëmijë sepse kam hequr mitrën si shpjegohet kjo?

Simboli i të ushqyerit një fëmijë ka shumë domethënie brenda, ndryshime ekonomike të mira që do sjellin shumë të mira në familjen tuaj. Një e ardhme e mirë dhe e qetë. Fakti që ju e dini që nuk lindi dot fëmijë për ju është një ngarkesë psikologjike ndaj dhe ju del në ëndërr për t’ju dhënë një kënaqësi. Duke patur parasysh që dikush nga vetja jep diçka ju mund të merrni një fëmijë ta adoptoni dhe ju mund të bëheni prind edhe pa bërë fëmijë. Juve kjo situatë ju mungon prandaj dhe mund të merrni një fëmijë. FUNERALI Jam një vajzë 25 vjeçe dhe kam parë në ëndërr mamin e një shoqes time që ne kemi vite që ë duar disa mollë dhe i hidhte përballë vajzave të saj. Mollët që ngelën të fundit i ndau në mes dhe na i hodhi mua dhe motrës time. Mollët ishin të mira në pamje e nuk ishin të kalbura. Në kohën që mbërrij në shtëpinë time shoh dy makina, njërës nuk ia dalloja ngjyrën kurse tjetra ishte makinë funeralesh dhe brenda saj ishte një arkivol i zi. Pyeti motrën se çfarë kishte ndodhur dhe ajo m’u përgjigj qetësi se nuk ka ndodhur asgjë. Në ballkon dolën hallat dhe xhaxhallarët e mij dhe ishin me lot në sy. Kujtoj që në realitet babai im ka 4 vite që ka vdekur.

Kjo ëndërr kalon nga një moment në momentin tjetër. Të ndalemi tek pjesa e parë. Ju shpjeguat që me nënën e shoqes të ë ju shikoni në ëndërr që ajo i jep mollë vajzave të saj tregon që kjo është një nënë e mirë dhe jep dashuri, ajo aq dashuri sa i ka dhënë vajzave të vetë ju ka dhënë edhe ju e nuk ka qenë ajo një shkak që ë ketë qenë një ngatërresë. Kurse pjesa e dytë do të thotë një ankth dhe një stres që deri tani është e mbyllur por që do hapet, ky arkivoli i zi është sekreti. Babai mund të ketë një ditëlindje dhe ju bën sinjal që ju të shkoni.

Jam një lexuese e rregullt e gazetës dhe doja të dija nga ju çfarë është kolesteroli në vetvete? Flitet kaq shumë për kolesterolin, por unë nuk e di çfarë është dhe si formohet në trupin e njeriut. Pse është kaq i rrezikshëm për ne? Unë jam 15 vjeçe dhe të gjithë më thonë: “Ti ke shumë kolesterol, prandaj je e shëndoshë”, se, në fakt, jam pak e shëndetshme.

Skerdi Pasha i n s t r u k t o r, Royal Fitness Club, Rruga: Theodor Keka, Unaza e Re pranë Astirit. Numër telefoni: 0695445228:Përshëndetje! - roli s’ka të bëj fare me mbipeshën sepse kemi raste që persona të dobët kanë rezultuar me kolesterol të lartë dhe persona të shëndoshw me kolesterol normal. Kolesteroli shërben për të matur nivelin e yndyrnave që një person ka në trupin e tij. Është një test laboratorik që shoqërohet në shumicën e rasteve edhe me matjen e triglicerideve. Të dyja këto teste tregojnë për nivelin e yndyrnave në gjak por më kolesteroli tregon nivelin e yndyrnave që kanë kohë në organizmin tonë. Pra, për ato yndyrna që janë të depozituara në organizmin toneë ku siç dihet depozitimi i kolesterolit është i rrezikshëm në enët e gjakut dhe i ngushton ato e si pasojë vijnë një sër çregullimesh tregojnë për ato yndyrna që kemi konsumuar 10 ditët e fundit. Supozojmë që ke ngrën ushqime që përmbajnë kolesterol ose rrisin kolesterolin si përshembull: mish, gjalp dhe si pasojë trigliceridet do ti kesh të rritura. Normalisht nëse të dyja janë përtej nivelit të normales pra si trigliceridet ashtu edhe kolesteroli. Personi në fjalë ose pacienti që i ka këto përtej normave. Pacienti ka predispozitë të preket nga sëmundje kardiake, (të mëlçisë) dhjamosjen e mëlçisë por edhe në rastin e personave diabetik. Në rastin kur kemi një person me nivel kolesterol i të lartë mjeku i rekomandon pacientit një djet ku kjo djet të jetë e pasur me yndyrna të pangopura pra përdorimin e vajt të ullirit, vajit të peshkut, produktet e peshkut, përdorimi i frutave të thata sepse konsumimi i yndyrnave të pangopura ndihmon asgjësimin e yndyrnave të ngopura siç është kolesteroli, një yndyrë e ngopur që sjell një sër komplikacionesh. Pra, ky është një informacion bazik për kolesterolin. Uroj të të ketë shërbyer ky informacion ku dhe ti të ndjehesh rehat me veten. Do - -

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.