Anila Mimani: Ia kushtova atij...

Intervista - - TELEVIZION -

Sapo dëgjon emrin e saj, të 2000, kur në Shqipëri u prezantua rryma e muzikës turbo-folk. Ajo ishte një ndër të parat që e solli këtë rrymë shoqëruar me zërin e saj melodioz, të ëmbël e me nuanca deri diku që kujtojnë për kantautoren Anila Mimani, e cila kësaj rradhe vjen në ga disi më personal: jeta, raportet me familjen dhe dashuria për muzikën. Lexim të këndshëm!

Klajd Heta:- Anila, mirësevjen në faqet e gazetës tonë. I kishe munguar publikut për shumë kohë por je rikthyer me disa klipe e i fundit titullohet“Ti nuk e di”. Çfarë sjell ndryshe këtë herë?

Anila Mimani:- Përshendetje në 2017-n. Po është e vërtetë që unë u shkëputa paksa nga ekrani sepse iu përkushtova jetës perso dhe bashkëshorte. Ajo që di të u largova paksa nga arena e shoë këngët e tjera sepse këtë këngë ja

-Çfarë “nuk di” Anila ende në përqasje edhe me titullin e klipit të fundit?

-Askush nuk i di të tëra dhe

-Nëse unë them Anila Mimani, jam e bindur që nuk ka njeri që nuk e njeh emrin tënd. Sa punë duhet të arrish të bësh këtë emër?

-

-Çfarë mendon se ke hum tënde, qëkur ke nisur të këndosh?

- - - live.

-Ku je më e kërkuar për të kënduar?

- përqëndruar në Zvicër ku dhe

-Ke mbaruar liceun për gaboj, pra je e formuar muzikalisht. A mendon se sot nuk ka ngelur njeri pa u bërë këngëtar/e?

- vetë koha dhe publiku.

-Përgjithësisht, në këngët e tua, personazhi femër vuan. Pse?

- Kanë qenë tekstet e tilla, s’ka asnjë gjë personale, -

-E ke dëgjuar atë shprehjen: “Femra është si hija; kur i shkon nga pas, të ikën e kur i ikën, të vjen nga pas...”, pajtohesh me këtë shprehje?

-

-Përveç këngës, në ç’dimensione të tjera të pëlqen arti?

- - në tërësi.

-Duhet thënë se, në faqet e shtypit, nuk je aq e pranishme sa në ekran, sepse sjell klipet dhe kjo të ekspozon në ekran. Zgjedhje e jotja për të mos qenë në qendër të vëmendjes apo thjesht rastësi?

- - për këtë pjesë.

-Në klipet e tyre, këngëtarët janë edhe aktorë të mirë. Çfarë note i vë vetes në këtë pikë?

- -

-Për këngëtarët, nuk ka stinë pushimesh, por stinë pune. Të shqetëson apo të pëlqen, pasi sjell më shumë të ardhura?

- -

-Nëse ke dëshirë të dëgjosh muzikë, ç’lloj muzike zgjedh?

- balada.

-Po nëse ke dëshirë të kërcesh?

- dern.

-Në gjërat që bën, i referohesh më tepër së kaluarës apo së ardhmes?

- dhe ëndërroj për të -Beson në Zot? - -Më thuaj një gjë të vetme që beson se nuk e ka në dorë Zoti, por ti…!

- karakterin e njeriut.

-Ke një mike apo një mik të cilit i tregon të gjitha të fshehtat e tua?

-

-E ke një të fshehtë të cilën mund të na e zbulosh neve tani?

-

-E ndjek modën e revistave, televizioneve apo je fokusuar në modën “alla Anila”?

-

-Çfarë nuk do asnjëherë?

- të zhveshur.

-E konsideron veten feministe?

-

-Si i ke raportet me thashethemet? - -I ke thënë ndonjëherë vetes “Ah, sikur të isha djalë...”?

- -

-Çfarë do t’i hiqte shumë pikë një mashkulli në sytë e tu?

- Arroganca, dhuna dhe pabesia.

-Po një femër, çfarë e bën femër?

- Karakteri, inteligjenca dhe të vishje

-Çfarë vlerëson më tepër në faktin që je femër?

-Më thuaj të vërtetën në fund të kësaj interviste, të lodha apo u kënaqe?

- suksese.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.