Poezia juaj... Mbete dashuria ime e parë Mes tingujve, mes zjarrit...

Intervista - - POEZI -

Një diell e prek në jetën reale! Një diell e prek nëpër përralla si fëmijë Një diell më ka plotë gjethe. Një diell më ka plotë rreze. Një dielli i vjen rrotull era. Një dielli i vjen rrotull reja. Një diell e mbulon fytyrën time me hijeshi. Një diell e mbulon botën time me shkëlqim . per gjumë dhe ëndrra nuk i dilte. Një diell si pasqyrë i kthehet tjetrit që t’i vinte në dukje të njëjtin ngjasim; Një diell mbi kaltërsin e qellit jetoj shumë gjatë . Një diell gjithmonë pak jetë kishte, kur i vinte vjeshta atij i duhej që të vdiste. Një diell e shkulte shpuzën nga vetja dhe me gëzim në tokë e hidhte. Një diell e mblidhte blozën e tij aty në vend që ai prap në pranverë të mbinte. Që nga dritarja i vështroj që të dy, diejt e mi, njëri më fal buzëqeshje dhe tjetri çiltërsi .

SALUSHE BRAKAJ

Mos u mundo të bësh ndonjë lëvizje! mrekullija s’ka ngjallur asnjë lule. Pse e mban në duar, tani si pritje kur dikur, nga rrënja e shkule.

MIMOZA BERISHA

Tani zënë e bujshëm do ta hesht Ti zemrën time vete e binde Me maskën e bukur më dilje përpara. Dhe fjalët e ëmbla me dinakëri, Ne fronin e mbretit u ula e para , Dhe ti pa maskë ,pa emer njeri! Udhët e mia i kam zgjedhur vetë, Udhët e jetës nuk më zgjodhën mua. Doja të vrapoja përmbi retë, Vetetimat ku janë gatuar... Doja të vrapoja përmbi male, Bashkë me dhitë e egra të vrapoja... Të zbrisja në detet plot me dallgë,

ELENA THEODHOSI!

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.