Ushtrime pilates për fillestarë

Intervista - - SHËNDET -

Nëse doni të keni një elasticitet të mirë, një trup të ushtrimet pilates janë ato që po kërkoni. Ushtrimet e - ritëm të qëndrueshëm dhe shtrëngoni muskujt e barkut

1. Heqësja e tapave Mbështetuni tek bërrylat, shtrëngoni muskujt e barkut, drejtoni shpinën dhe ngrini këmbët në një kënd kundrejt tokës. Për ta bërë lëvizjen më të lehtë, mbajeni këndin 90 gradë. Në këtë pozicion rrotullojini këmbët në drejtimin e akrepave të orës, pastaj në drejtimin e kundërt. Mbajini thembrat të bashkuara. Do të ndjeni si punojnë muskujt e poshtëm të barkut.

Përpiquni ta bëni 5 herë në çdo drejtim. 2. Ngritja e këmbëve në formë 4 - ni brenda muskujt e barkut. Kryqëzoni njërën këmbë mbi tjetrën, sikur të jeni duke bërë numrin 4 dhe pastaj ulni dhe ngrini të dyja këmbët.

Përsëriteni 6 herë me secilën këmbë. tura nga dysheku dhe shpina drejt), shtrëngoni muskujt e barkut dhe ngrini këmbët, në atë mënyrë që këmba e djathtë të jetë e shtrirë drejt para jush, ndërsa e majta është e e përkulur me 90 gradë. Alternojini këmbët derisa të bëni 20 ushtrime. 4. Rrotullim krahësh. Uluni në bisht me krahët e shtrira para jush, shtrëngoni muskujt e barkut dhe ngrini lart gjoksin. Mbajini këmbët e përthyera me kërcijtë paralel me dyshekun dhe majat e këmbëve të drejtuara para jush. Rrotulloni krahët në drejtim të akrepave të orës, pastaj në drejtim të kundërt me akrepat. Përsëriteni këtë 20 herë në çdo drejtim, ndërkohë që e mbani pjesën tjetër të trupit pa lëvizur. 5. Lëvizje gërshërë Vërini duart pas koke, me bërrylat e hapur. Vëreni pjesën e poshtme të kurrizit në dyshek dhe ngrini lart këmbët e djathtë, ndërkohë që të majtën e mbani paralel me dyshekun. Duke e mbajtur pjesën e sipërme të trupit në qëndrimin pilates, ndërroni këmbët dhe përsëriteni këtë ushtrim do të forcojë muskujt e pjesës qendrore të trupit.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.