Halime jep urdhër të vriten princërit

Intervista - - SPECIALISTËT PËRGJIGJEN -

(Vazhdon nga faqja 7)

në pazar ku u thotë njerëzve se është sulltani dhe u kërkon ta çojnë në pallatin e tij, pasi nuk mban mend se ku është. Ai u thotë atyre se duan ta vrasin. Dilruba ka dalë në pazar, por e gjen veten të rrethuar nga njerëzit e Kosemit. Kjo e fundit i thotë Dilrubës se të nesërmen Osmani do të marrë fronin dhe nëse ato nuk kundërshtojnë, ajo do t’u falë jetën. Dilruba nuk pranon, por rojet e rrethojnë dhe nuk e lënë të largohet.

Davut pashai vjen të marrë Mustafanë, ndërkohë njerëzit thonë se ai ka luajtur mendsh. Këtë e dëgjon edhe Mehmet Giraji, i cili bisedon për këtë me Skënderin. Mehmeti i propozon të arratisen bashkë në Kaukaz dhe atje të mbledhin një ushtri.

ë kundër Kosemit. Në shkëmbim ajo i thotë ë rikthehet në pallatin e ri. Halimeja i kë ë nxjerrë Kosemin nga pallati i vjetër atë natë ë bijën. Ajo i thotë se do të lërë Halimenë të vrasë princërit dhe më pas ato do të heqin qafe Mustafanë për të vënë në fron Skënderin.

Mustafai i thotë të ëmës se Osmani po e ndiqte, atëherë ajo e çon të shohë Osmanin në dhomën e tij. Halimeja i jep urdhër Davutit të vrasë princë ë Davutit se mbajnë peng Dilrubën dhe se ai nuk duhet të kundërshtojë kurorëzimin e Osmanit të nesërmen. Davu ë ai t’i tregojë ku është Dilruba. Davuti i thotë këtë edhe Halimesë. Ajo vendos të ë Dilrubën dhe urdhëron Davutin të vrasë princërit…Halimeja kupton edhe lojën e Xhenetit dhe u jep urdhër rojeve ta vrasin. Ndërkohë

Kosemin e mbyllin në dhomën e saj, ndërsa Haxhi agën e lidhin. Osmani i premton Mehmetit se do ta mbrojë, si vëlla që e ka. Ndërkohë, Bylbyli shpëton Xhenetin duke goditur njeriun që do ta vriste. Rojet marrin edhe 4 princërit e vegjël dhe më pas dy të mëdhenjtë dhe Meleksima i sheh. Xheneti i thotë Bylbylit se duhet të shpëtojnë princërit. Skënderi i thotë të ëmës se ka bërë një pakt me Mehmet Girajin dhe do të niset me të, por ajo nuk ia këshillon këtë. Mehmeti Giraji arratiset nga burgu i tij. Hymashaja i hap derën Kosemit dhe i thotë se duhet të vrapojë për të shpëtuar princë ë Davutit se duhet të zgjedhë mes të shoqes dhe një sulltani të çmendur… Ndërkohë Skënderi i thotë Mehmet Girajit të arratiset vetëm. Hymashaja shkon të shohë

Kosemi me jeniçerët futet në pallat dhe Bylyli i thotë se princërit nuk janë në dhomat e tyre. Xhelatët futen në dhomën ku mbajnë princërit, të cilët luftojnë si munden. Ndërkohë Kosemi me njerëzit e saj futet në dhomën e Mustafait dhe i kërkon Halimesë ku janë princërit e saj. Ajo i përgjigjet se tashmë është vonë… Kontakt: MOBILE : +355 68 20 60 611 E-MAIL : INFO@SELDISHEHU.AL ËEBSITE : WWW.SPACE.AL

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.