Andreas Vujukas: Nuk do të lidhesha me një grua shumë më të madhe

Intervista - - TELENOVELA -

Andreas Vujukas ka lindur në Limasol të Qipros dhe është rritur në Athinë. Ai është 31 vjeç dhe është diplomuar në një nga konservatorët më të mirë të Athinës, Akadamia Dramatike - terpretojë në teatër, për të kaluar më pas në televizionin qipriot me seriale dramatikë si “Me sfond të kuq”, “7 qiej dhe re të prapa”. Megjithatë, ai u bë i njohur edhe në arenën ndërkombëtare me rolin e Manolios në telenovelën greko-qipriote, “Brusko”. Ky rol ishte performanca më e mirë - min e aktorit më të mirë në një serial televiziv. Andreas më pas u bë producent dhe aktor i serialit të vet televiziv, me titull “Ato që pritjes”, i cili është shfaqur në kinema këtë vit.

- Ke kujtime të bukura nga fëmijëria?

- Po, të bukura i kam, u rri luaja në rrugë. Nuk isha në lagjet do të isha i këtij brezi, ka gjasë të rritesha me tablet në dorë që në

- Çfarë të shtyu të zhvendosesh në Qipro, ku jeton këto vitet e fundit?

- Unë kam lindur në Qipro, ashtu si edhe vëllai im i vogël dhe kur isha 3-4 vjeç shkuam në Athinë. Deri në moshën 12 vjeç kam banuar në Athinë, pastaj në - riferi të Athinës). Nëna ime është me origjinë nga Qipro dhe kam të afërm që banojnë këtu, kështu që i ruaja kontaktet me Qipron. Kur mbarova konservatorin, u përpoqa të më jepeshin shanse në Athinë, - he dhe mundësitë të pakta, kështu që vajta në Qipro të provoja fatin tim. Kisha dëgjuar se shumë kolegë shkojnë në Qipro për punë dhe dërgova disa CV. Kështu mora - ma dhe më pas, erdhi Brusko. U kisha thënë njerëzve se do ta shkoja në Qipro për 3 muaj dhe ka 7 vjet që jam këtu (qesh).

- Kush ta bëri propozimin për të ardhur në Qipro?

- Isha në Qipro për pushime - pozoi të prezantoja lajmet. Në atë periudhë nuk kisha ndonjë gjë në Greqi dhe pranova. Ishte një eksperiencë e çuditshme, të cilën e konsiderova si një rol.

- Megjithëse kishe të afërm në Qipro, u ndjeve i vetmuar në

- Kur u vendosa në Lefkosi, nuk dija të shkoja as në kafenenë e lagjes, isha krejt i vetëm. Por tani kam zënë miq, ndërsa në fundjavë vizitoj familjen time në Lefkosi. Është e tepërt të them se i babait. Mendoj se është një fenomen qipriot që familjet janë kaq të lidhura dhe kjo më pëlqen.

- Roli i Manolios ishte një nga më të pëlqyerit në “Brusko”, apo jo?

- Po dhe jam i lumtur për u pëlqeu dhe kështu vazhduam bashkëpunimin tonë. Nuk kam preardhje nga Kreta, ose nuk kam bërë mësime të dialektit kretan, - serial.

- E “kopjove” diku këtë rol, domethënë ekziston Manoli në realitet?

- Nuk mund të them se pashë dikë të caktuar dhe thashë “do të - interes, me qëllim që të vazhdonte roli im. Produksioni më dha një Xhois Evidhin. Kështu vendosa të bëja dialektin kretan.

- Sa kërkues ishte Andreas Gjeorgjiu (Akili) si regjisor?

- Së pari do të doja të falende të merrja pjesë në Brusko, ashtu si edhe Kuli Nikolaun (Matheon). Si regjisor Andreas Gjeorgjiu punonte shumë orë, besonte shumë tek seriali dhe merrej edhe me disa probleme të produksionit.

- Çfarë marëdhëniesh kishe me Xhois Evidhin (Konstandinën), partneren tënde në serial?

- Me të gjithë aktorët kisha marëdhënie të mira, por me Xhoisin kishim një lidhje të veçantë. Sinqerisht ajo është një profesio me Nj të madhe. E dua shumë, kënaqur që kaluam kaq kohë së bashku.

- Brusko të bëri të njohur edhe nga njerëzit në rrugë?

- Po dhe kjo ishte një kënaqësia më e madhe për mua. Në kohën kur luaja në Brusko më thonin “shoh Bruskon dhe qesh, largohem nga problemet e për më kërkonin t’u thosha ndonjë bejte. Ne aktorët duhet të kuptojmë se kemi rolin e zbavitësve për popullin.

- Ke ndonjë të përbashkët me rolin e Manolios në Brusko?

- Pothuajse asgjë, vetëm se jam mjaft i ndjeshëm, ashtu si ai. Fakti që personazhi pati sukses i

- Do të lidheshe me një grua shumë më të madhe në moshë si Manolio?

- Mendoj se të gjithë burrat kanë pasur një lidhje me një grua më të madhe në moshë, por jo me kaq diferencë të madhe. Do të preferoja të lidhesha me një grua afër moshës sime, që të kemi perceptime të njëjta të realitetit. Megjithatë, e pranoj se kjo nuk është e domosdoshme për të pasur pikëpamje të njëjta.

- Do të mundje të mbyllje një sy për të kaluarën e partneres tënde?

- Varet se për ç‘të kaluar do të bëhej fjalë. Do të më bezdisnin disa gjëra, si nëse do të kishte përdorur drogë, do të ishte marrë me prostitucion dhe krime. Le të jemi realistë, mendoj se kjo do të bezdiste çdo burrë.

- Mendon se fama e një burri vepron si afrodiziak për një grua?

- Është e vërtetë se televizori të bën të njohur dhe jo shkakton joshje, sidomos tek gratë, sepse të gjithë e dimë se janë ato që i shohin më shumë serialet. Kështu neve na afrohen mjaft vajza të reja…

- Je tunduar ndonjëherë t’i dedikosh një bejte ndonjë gruaje?

- Unë kam nja 2-3 bejte të gatshme dhe nganjëherë i them duke i thënë bejte, por me karakterin tënd.

- Si ndjehesh tani që ka mbaruar eksperienca jote tek Brusko?

- Mbaroi një cikël dhe është hapur një tjetër. Në të gjitha punët dhe bashkëpunimet kur ndjen mirë është që njerëzit t’i marrë

- Mendon se Brusko duhet të kishte mbaruar më parë?

- Po, e kam thënë këtë në për ciklin e vet. Ose duhej të bëhej se pata disa mosmarrëveshje me skenaristen, Vana Dhimitriun, për personazhi, zgjodha ta ndërprisja. E respektoj mendimin e Vanës që ka vite në këtë punë, por unë mendoj se Brusko duhet të kishte mbaruar pas sezonit të tretë (Brusko zgjati 4 sezone- shënim i

- Roli yt mbaron që ti martohesh dhe shkon jashtë vendit .

- Nga momenti që vendosëm ta ndërprisnim, heroi im mund të Pas tre vjetësh me këtë personazh,

- lin tënd të fundit, atë të Andreas në “Dhoma e pritjes”?

- Është një rol i shumëanshëm. Andrea është dikush që përballet me shumë varësi, si ajo ndaj alkoolit. Në vija të përgjithshme është një personazh i errët, por që ka edhe anë të ndjeshme. “Dhoma thriller psikologjik.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.