Je fans i vërtetë i Botërorit?

Intervista - - TEST -

Për një muaj e gjithë bota rrotullohet rreth futbollit. Kampionati botëror është si Lojërat Olimpike të dikurshme, gjithçka kalon në plan të dytë. Më të gëzuar janë fansat e tij që e ndjekin hap pas hapi. Ka edhe të tjerë pastaj që dinë vetëm se në Rusi po zhvillohet Kampionati Botëror i futbollit dhe kaq. Megjithatë, jehona e ndeshjeve dhe diskutimeve i kap edhe ata. Kështu, ndërsa disa i mbajnë sytë e ngulur në fushën e blertë, të tjerë ëndërrojnë për vajzat e bukura ruse...Po ju si përjetoni këtë eveniment? Bëni pjesë tek ata që nuk u shpëton asnjë detaj, apo kjo është një botë e huaj për ju? Bëni testin tonë për të kuptuar sa njohuri keni për Botërorin.

1. Cila është së Botës 2010? a. Argjentina b. Spanja c. Zimbabve

2. Ku është zhvilluar Kupa e fundit e Botës? a. Në Gjermani b. Në Brazil c. Në Afrikën e Jugut

3. Kur ka qenë hera e fundit që Franca është ndeshur me Brazilin në Kupën e Botës? b. Dy vendet nuk janë ndeshur kurrë me njëri-tjetrin

4. Kush është themelues i Kupës së Botës? a. Mishel Platini b. Huan Antonio Samaranç c. Zhyl Rime

5. Kupa e Botës zhvillohet një herë në sa vjet? a. 2 vjet b. 4 vjet c. 3 vjet

6. Ku u luajt ndeshja e hapjes së Kupës së Botës 2014? a. Meksiko b. Sao Paulo c. Rio de Zhaneiro 7. Kush e ka kompozuar këngën zyr- tare të kësaj Kupe Bote? a. Rihana b. Shakira c. Nicky Jam

8. Kush është lojtari që ka shënuar më shumë gola në Kupën e Botës? a. Myler b. Ronaldo (Brazil) c. Zidan

edhe kohën shtesë? a. Me penallti b. Me Golden Gol c. Seleksionohet ai që ka më shumë pikë

10. Cilat ekipe janë eliminuar tashmë nga Kupa e Botës? a. Spanja, Italia dhe Anglia b. Uruguai, Argjentina dhe Kolombia c. Gjermania, Maroku dhe Peruja 11. Sa vende marrin pjesë në Kupën e Botës? a. 32 b. 20 c. 4 12. Si quhet maskota e Kupës së Botës 2018? a. Baila, është një breshkë b. Zavibaka është një ujk c. Marko, është një koala

- nale? a. Më 14 korrik b. Më 13 korrik c. Më 1 korrik Kupën e Botës? a. Italia b. Gjermania c. Brazili

15. Në cilin vend do të zhvillohet Botërori i ardhshëm? a. Katar b. Kinë c. Itali

Botës? a. Brazili b. Uruguaji c. Anglia

17. Në cilin vit FIFA vendosi që edhe vendi kamion i botës duhet të merrte a. 2000 b. 2004 c. 2006 Përgjigjet 1-b, 2-b, 3-c, 4-c, 5-b, 6-b, 7-c, 8-b, 9-a, 10-c, 11-a, 12-b, 13-b, 14- c, 15-a, 16-b, 17-c. Rezultatet Nëse keni 1420 pikë. Jeni një fans/e i/e vërtetë

Kujdes, ju nuk bëni shaka me futbollin. Asgjë nuk ju shpëton në lidhje me këtë subjekt. Mezi e prisni Botës dhe i bëni tifo deri në fund skuadrës suaj të zemrës. Ju pëlqen t’i shihni ndeshjet edhe me shoqërinë, apo familjen. Pjesëtarët e tjerë të familjes që nuk e pëlqejnë futbollin duhet të mos e kthejnë kanalin e televizorit në stacion tjetër, se bëhet nami!

Nëse keni 7-13 pike. Ju vetëm sa i hidhni ndonjë sy...

- jua zgjon shumë kureshtinë. Ju viheni në dijeni të evenimenteve të fundit vetëm kur ndeshjeve ju i hidhni ndonjë sy herë pas here atyre, vetëm për të mos qenë injorantë në bisedat me shoqërinë.

Nëse keni 0-6 pikë. Cila Kupë? E botës? Ah po...

Pra futbolli është një lojë ku përballen - het të bësh gola. Ja pra, ku i mësuat bazat e tij! Sinqerisht futbolli nuk bën pjesë në prioritetet tuaja. Ju jeni e pandjeshme ndaj përgatitjeve dhe zhvillimit të kësaj gare dhe nganjëherë e keni të vështirë të kuptoni gjithë eksitimin që ngjall ky eveniment. Një gjë është e sigurtë, ju nuk do të ndryshoni jetën tuaj të përditshme për shkak të kësaj. Sidoqoftë, kushtojini pak vëmendje, futbolli mund t’ju zgjojë emocione të forta dhe mbase mund t’ju pëlqejë një ditë...

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.