Ushqimet që ndihmojnë ose pengojnë tiroiden

Intervista - - SHËNDET -

1. Kripa Tiroidja ka nevojë për jod që të punojë siç duhet. Shumica e njerëzve e marrin jodin nëpërmjet kripës së jodizuar të tavolinës, sidomos në dimër. Sigurohuni se po përdorni kripë të jodizuar, duke lexuar ambalazhin e kripës që blini. Ushqimeve të përpunuara zakonisht u hidhet kripë pa jod. 2. Perimet me gjethe jeshile Spinaqi, sallata dhe perime të mund të kenë të njëjtin efekt. 6. Soja Disa nga substancat e gjetura në produkte si qumështi i sojës, apo edamame (bishtaja soje) mund të ndërhyjnë në aftësinë e tiroides për të prodhuar hormone, por vetëm nëse nuk merrni shumë jod. Ashtu si tek sallata që thamë më sipër, nëse nivelet e jodit janë të duhura, nuk keni pse shqetësoheni për ngrënien e sojës.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.