LuLedieLLi

Një rreze lumturie!

Living - - MODË -

në antikitet, luledielli përfaqësonte Perëndinë e diellit. Legjendat tregojnë se nimfa Klicia ra në dashuri me apolonin. Çdo ditë, kur ai shfaqej në qiell për të sjellë diellin, Klicia e shikonte tërë admirim, por, në fakt, apoloni nuk ishte i dashuruar me të dhe, vetëm pas nëntë ditësh, e shndërroi në një luledielli. Prandaj, kjo bimë njihet ndryshe dhe si lulja e dashurisë, por, më shumë, e asaj të refuzuar. ndërkohë që fluturat janë lule që kanë mësuar të fluturojnë.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.