Historia e“bagels”-ave

Living - - PERSONAZH -

“Bagels”-at besohet të jenë gatuar fillimisht në Krakov, Poloni, në fillim të shekullit XVII. Termi vjen nga fjala hebraike “beygel”, e cila e ka prejardhjen nga një fjalë e vjetër gjermane që do të thotë “unazë”, e që pasqyrohet në formën e “bagels”-ave. Emigrantët hebrenj të Evropës Lindore, e përhapën këtë specialitet në Amerikë, por ato u njohën gjerësisht vetëm 10-20 vitet e fundit, nëpërmjet dyqaneve që i tregtonin në të gjithë vendin. “Bagels”-at u kthyen në një nga produktet më të preferuara për njerëzit, sidomos nga të rinjtë dhe studentët, tanimë jo vetëm në Amerikë, por në shumë vende të botës.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.