KËSHILLA PËR ÇDO DITË

Living - - SHËNDET & MIRËQENIE -

* merrni frymë lirisht duke përsëritur të paktën një herë në ditë ushtrimet e frymëmarrjes.

* Pini të paktën 1.5 litra ujë në ditë. momenti më i përshtatshëm për të pirë ujë është kur zgjohemi në mëngjes, pasi kemi larë dhëmbët si dhe 30 minuta para vakteve kryesore.

* kryeni rregullisht aktivitet fizik, si për shembull aerobi, duke ndjekur programin e caktuar nga trajneri juaj.

* flini rregullisht, duke plotësuar orët që i nevojiten organizmit për t’u rigjeneruar.

* Dy javë në vit shfrytëzojini për të pastruar dhe rigjeneruar trupin.

* respektoni çdo ditë zakonet e shëndetshme të ushqyerjes, duke ndjekur nevojat e organizmit si dhe të metabolizmit tuaj.

* Hani ngadalë, përtypeni dhe bluajeni mirë ushqimin, shijojeni atë çka konsumoni.

* Hani një darkë sa më të lehtë. veçanërisht pas orës 17:00 shmangni të gjitha llojet e karbohidrateve me indeks të lartë glicemik: bukë e bardhë, akullore, ëmbëlsira, etj. mundohuni të shmangni plotësisht edhe lloje të tjera karbohidratesh si makarona, apo patate.

* eliminoni “ushqimet e këqija”: sheqer, kripë e rafinuar, ëmbëlsira, patatina, pije me sheqer, vaj i rafinuar.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.