REAGIMI NDAJ TRASTAVE:

Living - - PASION -

Tre vjet më parë, të rinjtë e këtij biznesi social, organizuan aktivitetin e parë ndërgjegjësues për përdorimin e trastave, dhe u vu re se shumë njerëz, nuk e pritën mirë idenë. Vetëm të rinjtë filluan ta shihnin këtë gjë si një trend. Administratorja e “Trasta o Nona” tregon se situata ka filluar të ndryshojë shumë, pasi bashkia dhe disa biznese, ranë dakord t’i shisnin qeset. “Në bisedat që kam zhvilluar me disa drejtues supermarketesh, të cilët kanë filluar të aplikojnë shitjen e qeseve, kam mësuar se njerëzit po reagojnë. Sipas informacioneve që kam, nëse dikur një supermarket harxhonte mbi 3-4 pako me qese në ditë, tani harxhon 1 në disa ditë, - tregon Jetmira. - Njerëzit nuk i blejnë më qeset, sepse u duket e kotë të shpenzojnë për to dhe kanë filluar të përdorin trastat. Ose e ripërdorin qesen, dhe kjo është gjë pozitive. Ne urojmë që, siç është premtuar, të miratohet ligji për shitjen e qeseve në të gjitha dyqanet, në mënyrë që trasta të jetë në shërbim të mjedisit dhe njerëzve në nevojë”, - përfundon Jetmira.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.