KURIOZITETE

Living - - SHËNDET & MIRËQENIE -

Jo të gjithë janë në gjendje ta palosin gjuhën, sepse është një aftësi që nuk përsoset me stërvitje, por mundësohet nga një gjen i veçantë, që jo të gjithë e kanë.

Gjuha është unike për çdo individ dhe është një element identifikues, ashtu si gishtat e dorës.

Shprehja “I hëngri macja gjuhën”, e ka zanafillën 2500 vjet më parë në Asiri. Pasi ushtarëve të zënë rob dhe spiunëve u pritej gjuha, u hidhej si ushqim maceve të mbretit.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.