“Deti i paanë i Sargaseve”

Living - - UDHËTIME -

Jean Rhys | Botimet Pegi

Historia e rrëfyer në këtë roman është prelud i historisë klasike e të paharrueshme të Xhejn Erit. Autorja përfytyron Roçesterin para se ai të bëhej punëdhënësi manipulues i Xhejnit, por, mbi të gjitha, ajo rrëfen se kush ishte bashkëshortja e tij e marrë para se të shndërrohej në atë përbindëshin e fshehur që fanitet netëve në Thornfilld. Ky roman mbresëlënës u jep zë historive të lëna në harresë, të heshtura e të panjohura, duke eksploruar dritëhije të ndryshme të mënjanimit dhe të përçmimit: gjinia, klasa, raca dhe çmenduria.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.