KU QËNDRON NDRYSHIMI?

Living - - SHËNDET & MIRËQENIE -

Shenjat e para të demencës/ alzhajmerit: Gjykim i dobët dhe vështirësi në vendimmarrje;

Pamundësi për të menaxhuar buxhetin personal;

Pamundësi për të dalluar ditën ose stinën;

Vështirësi gjatë një bisede;

Mosvendosja e sendeve në vendin e duhur dhe paaftësia për t’i gjetur ato. Ndryshimet karakteristike të lidhura me moshën: Marrja e një vendimi të gabuar një herë në kaq kohë;

Mospagesa e një detyrimi mujor;

Harresa se çfarë dite është;

Ndonjëherë harrojnë fjalën që duhet përdorur;

Humbja e sendeve hera – herës.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.