Vokshi: Të ndërpriten punimet dhe të merret leje nga UNESCO

Panorama (Albania) - - POLITIKE -

Deputetja e PD- së, Albana Vokshi, ka kërkuar që Ministria e Kulturës të ndërpresë punimet në Butrint dhe të marrë më parë miratimin e UNESCO-s. Nëse një aprovim i tillë do të jepet, atëherë të vazhdohet me ndërtimin e godinës. Vokshi tha se çdo gjë duhet të jetë transparente dhe jo t’u jepet miqve e shokëve. “Sipas ekspertëve, kjo godinë jo vetëm që nuk duhet rindërtuar apo rikonstruktuar, por është një godinë e ngritur si çiban që prish pjesën arkitekturore, madje propozim që të hiqet dhe jo të ndërtohet dy herë. Të gjithë ekspertët kanë kërkuar që të ndalohen ndërtimet, bëje çdo gjë publike, merr miratimin e UNESCO-s dhe vazhdo. Askush nuk është kundër rijetësimit të asaj zone apo për shërbime që do t’i shfrytëzojnë turistët. Çdo gjë të bëhet sipas ligjeve e konventave, dhe jo si po bëni që e kam mik, e kam shok dhe po ia jap”, u shpreh Vokshi.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.