Simptomat që nuk duhen neglizhuar

Panorama (Albania) - - SHENDET -

• Mpirje ose humbje të ndjeshmërisë në fytyrë, krahë ose këmbë, veçanërisht në njërën anë të trupit. • Probleme me të folurin ose të kuptuarit. • Probleme me shikimin në njërin apo të dy sytë. • Probleme në ecje, humbje të ekuilibrit. • Dhimbje koke pa shkak të përcaktuar. KËSHILLA PËR PARANDALIM • Kontrolloni në mënyrë periodike kolesterolin. • Qëndroni aktiv, 30 minuta në ditë për të përmirësuar shëndetin e zemrës dhe trurit tuaj. • Humbisni në peshë, rreth 70% e të rriturve sot janë mbi peshë. Obeziteti cilësohet një nga faktorët e riskut për insultet cerebrale. • Kontrolloni presionin e lartë të gjakut. • Reduktoni sheqerin në gjak ( diabetikët janë 2 deri në 4 herë më të prirur të vuajnë nga sëmundje të zemrës apo insulti cerebral). • Ushqehuni shëndetshëm, përdorni sa më shumë fruta dhe perime në dietën tuaj ushqimore. • Mos konsumoni duhan dhe alkool.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.