“S’kam dyshim, negociatat do të hapen por duhet të loboni te vendet e BE

Panorama (Albania) - - POLITIKE -

Eurodeputeti Eduard Kukan është i bindur se Shqipërisë do t’i hapen negociatat me Bashkimin Europian. Gjatë fjalës së tij në Kuvend, në takimin e 12- të të Komitetit Parlamentar të Stabilizim Asocimit BE- Shqipëri, Kukan theksoi se Shqipërisë duhet t’i ishin hapur me kohë negociatat, ndërkohë që tani duhet të ketë një ekip të përgatitur. “E meritoni që të hapen negociatat, madje duhet të kishin filluar. Ju duhen persona të kualifikuar për të bërë një ekip të fuqishëm e të përgatitur. Është e domosdoshme për të qenë gati për të treguar se e meritoni. Ky proces do të ketë edhe shumë momente të vështira. Burokracitë janë të vështira dhe të lodhshme. Mund të fitoni kohën e humbur, por ju duhen përpjekjet nga i gjithë vendi, në të gjitha fushat. Por, në radhë të parë duhet të bindim Këshillin, pasi nuk kam dyshim që Komisioni do të propozojë hapjen e negociatave dhe Parlamenti do ta aprovojë”, deklaroi Kukan. Eurodeputeti kërkoi gjithashtu që Shqipëria të lobojë në vendet e BEsë për të marrë mbështetje për çeljen e negociatave. Sipas tij, në procesin në të cilin do të përfshihet vendi, miqtë janë shumë të nevojshëm pasi çdo shtet anëtar mund ta prishë vendimmarrjen pro Shqipërisë. “Çdo shtet anëtar mund ta prishë këtë vendimmarrje, ndaj duhet të jeni të vetëdijshëm, duhet të keni marrëdhënie të mira bilaterale. Ju duhen miq, kushdo ka nevojë për miq”, deklaroi Kukan.

Eurodeputeti Eduard Kukan

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.