Ministri holandez: Vlerësim për sundimin e ligjit në Shqipëri

Panorama (Albania) - - POLITIKE -

Holanda ka vlerësuar përpjekjet e qeverisë shqiptare për të forcuar sundimin e ligjit dhe të shtetit të së drejtës.

Ministri për Europën dhe Punët e Jashtme, Ditmir Bushati, zhvilloi dje një takim me ministrin holandez për Drejtësinë dhe Çështjet e Sigurisë, Ferdinand Grapperhaus. Ministrat diskutuan për bashkëpunimin mes dy vendeve, perspektivën europiane të Shqipërisë, bashkëpunimin në përballjen me sfidat e sigurisë dhe me shtetin e së drejtës, si dhe luftën kundër krimit të organizuar. Ministri Bushati e njohu zyrtarin e lartë holandez me hapat konkretë të ndërmarra nga qeveria shqiptare në fushën e reformave dhe në përmbushje të prioriteteve kryesore për hapjen e negociatave për anëtarësim. Ministri Bushati u ndal veçanërisht te Reforma në Drejtësi, e cila, sipas tij, ka nisur të japë rezultatet e para dhe është pararojë edhe për vendet e rajonit.

Ministri Grapperhaus u shpreh se Holanda është e hapur për të bashkëpunuar me Shqipërinë dhe se vlerëson punën e bërë kohët e fundit, kryesisht në fushën e sundimit të ligjit dhe shtetit të së drejtës. Ministrat diskutuan dhe për situatën në rajon. Ministri Bushati theksoi se Shqipëria është faktor stabiliteti dhe sigurie.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.