Pas paktit për rezolutën e BE, PD- PS mbledhin Komisionin e Reformës Zgjedhore

Panorama (Albania) - - POLITIKE -

Ndër propozimet e organizatave ishte edhe përcaktimi më mirë në Kodin Zgjedhor të kompetencave të KQZ- së, në raport me Prokurorinë, për të sheshuar mosmarrëveshjet e mundshme institucionale. Realizimi i votimit elektronik për emigrantët, ishte gjithashtu një kërkesë e organizatave, që me sa duket nuk do të realizohet në këto zgjedhje.

Pas dakordësisë në Komunitetin e Asociim Stabilizimit dhe kërkesës së eurodeputetëve, që palët të miratojnë sa më parë Reformën Zgjedhore, dje është zhvilluar mbledhja e dytë e Komisionit të Reformës zgjedhore. Gjatë mbledhjes së djeshme, palët kanë dëgjuar ekspertët zgjedhorë të Koalicionit të vëzhguesve vendorë, Komitetin Shqiptar të Helsinkit, si dhe Institutin Shqiptar për Zhvillimin e Sistemit Zgjedhor. Përfaqësuesit e shoqërisë kanë vënë theksin te përmirësimi i legjislacionit për të krijuar transparencë në mënyrës së financimit të partive politike, zgjatje të afateve të verifikimit të pastërtisë së figurës së kandidatëve zgjedhorë, ishin disa nga kërkesat e tyre. Bashkëkryetari i Komisionit, Blendi Çuçi, ka thënë se propozimet e Shoqërisë Civile do të gjykohen nga komisioni dhe nga ekspertët, se cilat prej tyre do të merren në konsideratë. “E gjykon komisioni, kush është gjëja që duhet marrë ose s’duhet marrë dhe e gjykon komisioni nëse janë relevante apo nuk janë relevante çështjet, për të cilat ju do kontribuoni”, ka thënë Çuçi. Por gjatë mbledhjes, deputeti i LSI- së, Luan Rama, ka theksuar se palët prej 20 vitesh bëjnë ndryshime në Reformën Zgjedhore, por gjithmonë arrijnë në një produkt skandaloz. “Kemi 20 vjet që bëjmë Reforma Zgjedhore dhe pas 20 vjetësh, jemi prapë te pika e fillimit, me një standard skandaloz zgjedhjesh dhe një produkt kriminal zgjedhjesh. Këtë kemi për mision të bëjmë dhe këtë duhet ta bëjmë gjithë së bashku”, ka thënë Luan Rama.

Komisioni i Reformës Zgjedhore

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.