Qyteti më i fuqishëm në botë

Shekulli - - THELLË} - Murati

“Gjithçka në Uashington është biznes. Gjithçka është e fokusuar. Gjithçka lëviz aq shpejt dhe nuk ndalon”. Uashington DC bën pjesë në krye të listës së destinacioneve të botës për vitin 2015. Nju-Jork Tajms e quan atë “Bruklini i ri”. Duket se kryeqyteti i SHBA-ve ndodhet në kulmin e një rilindjeje, teksa brezi i ri po largohet nga periferia dhe po përqëndrohet në zemrën e tij urbane. DC mbetet zemra e asaj që ka qenë: nyja e politikës globale, shtëpia e monumenteve prej mermeri, por edhe qendra e zyrave të Bankës Botërore dhe Fondit Monetar Ndërkombëtar.

shekulli online

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.