Varrimi

Shekulli - - THELLË} -

Nilo Katalani vdiq në anije, teksa lundronte nga Himara për në Korfuz, për të vazhduar më pas drejt Italisë dhe banorët që mësuan për këtë ngjarje, e kthyen trupin e tij, për të varrosur në Dhërmi. Ata kërkuan me insistim dhe organizuan një ceremoni të madhe në Kishën e Shën Thanasit. Kjo, për arsyen kuptimplotë se, tek kisha ishte edhe shkolla shqipe e Dhërmiut.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.