Në shkurtin e vitit 1581, i shkruanin sërish:

Shekulli - - THELLË} -

“..të na ndihmoni me një ndihmë prej tre mijë njerëz t’armatosur dhe armë për dhjetëmijë veta, më shumë veshmbathje…se në Himarë në një ditë mund të ngrihen dhjetë mijë burra, dhe në një javë, duke përfshirë nga zonat kufitare, mund të ngrihen për luftë pesëdhjet mijë burra..”. Dhe këtë letër e nënshkruanin krerët e këtyre fshatrave të krahinës së Himarës: Dukat, Brogoto, Kallarat, Tërbaç, Sotirjan (fshat në Dukat, që nuk ekziston sot), Tërbaçi, Palasë, Pangalladhe, Dhrimadhe, Ilias, Vuno, Qeparo, Kudhës, Pilur, Kuç, Progonat, Lopës, Kastelli, Nivicë, Piqeraj, Beneci, Goricë, Kamenica, Finiqi, Damës, Vivar, Oresta, Bafade, Terna, Zoroforicë, Lekël, Dragot, Peshtan, Gumenicë, Bernakus, Çepriot, Shën Vasili, Zhulati etj. Kjo, sipas Prof.dr.Bardhosh Gaçes, ka qenë territori ku shtrihej krahina e Himarës së asaj kohe.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.