LIBRA KUZHINE

SHIJE - - - TË GATUASH NË ÇIFT -

shoqja i jep listën e përbërësve të gatesave që do të përgatisë dhe gjithë duke përfytyruar çastin kur do të ulet në tryezë, vete-vjen nëpër supermarkete, pikërisht tek ato ku përbërësit janë ato të cilësisë së duhur. I njeh, pas kaq vitesh, se cilët janë më të mirët dhe këtë punë e bën siç duhet, veç nëse nuk do të llogarisnim maninë (ndoshta tipar mashkullor) për të blerë me sasi të mëdha, për t’i mbushur torbat plot pa e vrarë mendjen se shumëçka prej produkteve që sjell në shtëpi edhe mund të prishen ngase përdoren vetëm pjesërisht. Hera herë ai nuk ka nevojë as për listë, thjesht ka marrë nga zonja e shtëpisë emrin e recetës që ka vendosur (apo të dy e kanë vendosur) të gatuajë dhe niset për në dyqan, krejt i qartë se çfarë duhet të blejë. E tani, a jemi te personazhet e duhur të rubrikës “të gatuajmë në çift”? Ka të ngjarë që po. Aq më tepër po të shtojmë dhe faktin që vera është krejtësisht sektori i burrit të shtëpisë, që nga lloji që zgjedh, ngjyra a shija që duhet për të shoqëruar pjatat e caktuara e deri te hapja e shishes dhe mbushja e gotave kur burrë e grua (vetëm qofshin, me fëmijët apo me grupin e madh të miqve që mund të ketë tejmbushur shtëpinë e sidomos verandën mbrëmjeve të ngrohta të verës) ulen në tryezë. Qysh kohë më parë Të gjithë në familjen e Majlinda Bregut gatuajnë mirë. Ornela, motra e mesme e ish-ministres ka

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.