Greqia

SHIJE - - GUIDA E MUAJIT -

Në Greqi, natën e Pashkës bien këmbanat. Besimtarët shkojnë në kishë, e cila është e zhytur në errësirë, dhe ndezin qirinjtë që i kanë marrë me vete, të cilët më pas i çojnë në shtëpi. Pas ditëve të agjërimit hanë drekë “soupa mayeritsa” dhe oriz alla grek, vezë të ngjyrosura me të kuqe, bukë tipike të Pashkëve, “Maghiritsa” dhe supë të bërë me të brendshmet e qengjit.

Newspapers in Albanian

Newspapers from Albania

© PressReader. All rights reserved.