MAN­HAT­TAN-IN­SPIRED PROJECT

Southern Gazette (South Perth) - - Residential -

TAK­ING in­spi­ra­tion from the fa­mous Man­hat­tan dis­trict, the Tribeca by Webb & Brown-Neaves com­bines edgy industrial looks with a floor plan de­signed to max­imise in­creas­ingly nar­row home sites.

The chic street­front of the award­win­ning builder’s lat­est dis­play mar­ries rustic, ex­posed fin­ishes with raw and un­fin­ished in­te­ri­ors in a style that en­cap­su­lates the best of New York’s his­toric ar­chi­tec­ture.

“The fa­cade of the home sets the ex­pec­ta­tion for what lies within,” Webb & BrownNeaves gen­eral manager Simon Birk­head said.

“The com­bi­na­tion of metal, wood and glass strikes an­gu­lar lines and sleek fin­ishes, and al­lows the home to be an un­ob­tru­sive, at­trac­tive ad­di­tion to any streetscape.”

Free-flow­ing spa­ces fea­ture in the al­most 9m-wide floor plan, dis­re­gard­ing the nar­row foot­print and giv­ing ev­ery room a sense of grandeur.

“The industrial, ware­house feel of the Tribeca is rem­i­nis­cent of ul­ti­mate New York res­i­dences,” Mr Birk­head said.

“The fea­ture tim­ber-clad wall, ex­posed air­con­di­tion­ing duct and vary­ing shaped fea­ture win­dows all con­trib­ute to mak­ing the de­sign dif­fer­ent to any­thing Webb & Brown-Neaves has de­liv­ered to date.”

Past the strik­ing el­e­va­tion, the en­try re­veals a geo­met­ric lay­out, start­ing with a foyer with a shop­per’s en­try from the garage, a guest pow­der room and a fully equipped laun­dry room.

The tiled floors lead the eye to­wards the rear of the cre­ative de­sign, in which the main living area extends all the way to the al­fresco en­ter­tain­ing and pool area.

Com­mer­cial-style ap­pli­ances, a com­bi­na­tion of Cal­cutta mar­ble and stain­less-steel bench­tops, as well as char­coal cab­i­netry mix with the ex­posed metal beams in the kitchen.

A note­wor­thy in­clu­sion is the scullery, tucked neatly be­hind the kitchen.

To­wards the back of the home, the lounge and dining area share an eye- catch­ing slat­ted tim­ber wall jux­ta­posed against the raw metal of the ex­posed air­con­di­tion­ing duct.

A deep-set win­dow with a pro­trud­ing metal frame – a cus­tom in­clu­sion du­pli­cated in the mas­ter suite up­stairs – cre­ates a talk­ing point in the dining room.

Off to the side, there is a study nook nes­tled be­neath the stair­well max­imis­ing the space and cater­ing to the de­mands of to­day’s life­styles.

Past the fea­ture stair­case are three bed­rooms cen­tred on a sit­ting room.

The mas­ter bed­room is to the front of the house on a can­tilevered sec­tion and has a walk-in robe and a stunning ho­tel-in­spired en­suite with a free­stand­ing bath and a unique van­ity unit with an ex­tra-wide sink.

In a sep­a­rate wing to­ward the rear of the up­per level are two sec­ondary bed­rooms with built-in robes, the main bath­room, a linen closet and a sep­a­rate pow­der room.

Newspapers in English

Newspapers from Australia

© PressReader. All rights reserved.