COMO REN­O­VA­TION

Southern Gazette (South Perth) - - Residential -

A MAS­TER­FUL Como ren­o­va­tion has taken home a top hon­our for its thought­ful ex­ten­sion of an ex­ist­ing post-war brick bun­ga­low.

On Monash Av­enue, the house was awarded The Peter Over­man Award for Residential Ar­chi­tec­ture – Houses Al­ter­ations & Ad­di­tions at the Aus­tralian In­sti­tute of Ar­chi­tects’ WA Ar­chi­tec­ture Awards gala event last Fri­day night at Crown Perth.

Con­cep­tu­alised by Of­fi­cer Woods Ar­chi­tects and cre­ated for a fel­low ar­chi­tect, the ad­di­tion to the orig­i­nal home was praised for its sub­dued and re­spect­ful de­sign.

“Tra­di­tional pre­sen­ta­tion of the house to the streetscape is en­hanced with beau­ti­fully in­te­grated land­scap­ing, start­ing from the verge and em­brac­ing the house,” the jury said in their ci­ta­tion.

“In­side, the tra­di­tional el­e­ments of the orig­i­nal have been care­fully pre­served and

Pic­tures: Robert Frith en­hanced, and sim­ple spa­tial re­as­sign­ment used to great ef­fect, cre­at­ing a strong cir­cu­la­tion spine lead­ing to the rear ex­ten­sion.

“This pro­ject ful­fils the client’s brief and ex­ceeds their ex­pec­ta­tions in a sub­dued and mod­est re­solve.”

The most pres­ti­gious hon­our of the night, the Ge­orge Tem­ple Poole Award, went to Fiona Stan­ley Hos­pi­tal for it ground­break­ing de­sign and its im­ple­men­ta­tion.

The Como ren­o­va­tion, above, com­ple­ments the orig­i­nal home, above right.

Newspapers in English

Newspapers from Australia

© PressReader. All rights reserved.