Ar­chi­tec­turally im­pres­sive

The Courier-Mail - Property - - MARKETPLACE - Stephen Nadin

MAX­IMIS­ING on space and style, this north­fac­ing res­i­dence four kilo­me­tres from Bris­bane’s CBD was com­pleted last year with the in­ner-city de­sign com­pleted by ar­chi­tect Rachel Tow­ill.

In­ter­est­ing an­gles are fea­tured within the floor­plan with open liv­ing ar­eas fit­ting to­gether to pro­mote space and com­fort.

Soar­ing voids and walls of glass con­trib­ute to the spa­cious and light-filled de­sign con­nect­ing with the out­doors.

Con­trast­ing colours and qual­ity ma­te­ri­als in­clude gran­ite, face brick and re­cy­cled tim­ber to cre­ate a vis­ually en­gag­ing res­i­dence.

On the ground floor and boast­ing rich, dark and light tim­ber cab­i­netry, the kitchen also fea­tures stain­less steel ap­pli­ances in­clud­ing a dish­washer and ex­tra-wide oven, an is­land bench, lots of stor­age space with floor-to-ceil­ing cup­boards, and pol­ished con­crete floor­ing which ex­tends through the liv­ing ar­eas.

The kitchen has views to a deck and in­ground pool area and also over­looks a fam­ily room, which flows through floor-to-ceil­ing slid­ing glass doors to the deck.

Ad­ja­cent to the kitchen is a laun­dry with out­side ac­cess.

Nearby and to­wards the front of the floor­plan is a lounge with a tim­ber stair­case with glass balustrades lead­ing to the up- per level. The lounge has ex­posed bricks, high ceil­ings and masses of win­dows pro­vid­ing views to the sur­rounds.

Ad­ja­cent to the en­try hall­way is a study, pow­der room and in­ter­nal ac­cess to a garage.

The main bed­room is at the rear of the floor­plan on the up­per level with a gallery of win­dows pro­vid­ing views of Jacaranda trees. There is also a walk-in wardrobe, car­pet floor­ing and a tiled en­suite with twin van­i­ties, a stand-alone bath­tub and sep­a­rate shower.

Three rooms

fur­ther bed­have built-in wardrobes and car­pet, with two of the rooms flow­ing to ad­ja­cent study nooks.

They are ser­viced by a bath­room with a shower with all rooms on the up­per level linked by a car­peted hall­way.

The deck is made of re­cy­cled tim­ber and fea­tures an in­ground pool pro­tected by glass balustrades and looks to an es­tab­lished gar­den with lawn, trees and shrubs.

Other fea­tures in­clude ducted air­con­di­tion­ing, ceil­ing fans and a neu­tral in­te­rior colour scheme.

The res­i­dence is close to Hard­cas­tle and Hawthorne parks.

Newspapers in English

Newspapers from Australia

© PressReader. All rights reserved.