Im­pres­sive and spa­cious

The Courier-Mail - Property - - MARKETPLACE - Stephen Nadin

WALLS of floor-to-ceil­ing glass have cre­ated this spa­cious and light-filled con­tem­po­rary res­i­dence built over two lev­els.

The res­i­dence, set on a 733sq m block and less than five kilo­me­tres from Bris­bane’s CBD, show­cases an open-plan de­sign with an im­pres­sive level of fix­tures and fit­tings.

A large glass main en­try door leads into a voided gallery en­trance with a tiled floor and a float­ing tim­ber stair­case climb­ing to the up­per level.

Ad­ja­cent to the en­try is a me­dia room with cab­i­netry in­clud­ing a desk with slid­ing glass doors lead­ing to the back­yard and a court­yard at the front.

The en­trance gallery flows past a pow­der room to a large open-plan de­sign boast­ing liv­ing and din­ing ar­eas di­vided by a kitchen. This area fea­tures strik­ing black cab­i­netry, stone bench­tops, ex­ten­sive stor­age space, a walk-in pantry with laun­dry and stain­less steel ap­pli­ances. There is also an is­land bench and break­fast bar.

The liv­ing and din­ing spa­ces boast tiled floors, high ceil­ings and re­cessed lighting. A chan­de­lier and two-way fire­place is fea­tured in the din­ing area with the liv­ing area fea­tur­ing a voided roof space. To one side there is ac­cess to a gravel court­yard through floor-to­ceil­ing slid­ing glass doors.

Op­po­site, more floor-to­ceil­ing slid­ing glass doors and bi-fold doors lead to an es­tab­lished gar­den with lawn look­ing to an in­ground pool and sur­round­ing deck pro­tected by frame­less glass balustrades.

There is also a cov­ered pa­tio fea­tur­ing a built-in bar, twoway fire­place and bar­be­cue.

On the up­per level, the main bed­room is at the rear of the floor­plan and fea­tures car­pet floor­ing, a dress­ing room with built-in shelv­ing, ceil­ing fan and en­suite with twin van­i­ties, floorto-ceil­ing tiles and a sep­a­rate spa bath­tub and shower. There is also ac­cess through floor-to­ceil­ing slid­ing glass doors to a cov­ered bal­cony look­ing to the pool.

Ad­ja­cent is a bed­room with built-in wardrobes with a gallery hall­way fea­tur­ing tim­ber floor­ing over­look­ing the liv­ing room be­low and also pro­vid­ing ac­cess to an out­side walk­way through floor-to-ceil­ing slid­ing glass doors with views to the pool.

To­wards the front of the floor­plan, two fur­ther bed­rooms with built-in wardrobes have ac­cess to a bath­room with a sep­a­rate bath­tub and shower. The bed­room at the front of the floor­plan also flows to a cov­ered bal­cony.

Be­yond the voided roof space above the en­try is the fifth bed­room, set up as a fam­ily room, which flows to two bal­conies, one look­ing to the front of the res­i­dence, the other to the pool.

Other fea­tures in­clude ceil­ing fans, a 5000-litre wa­ter tank, dou­ble garage and sin­gle car­port space.

The res­i­dence, with a north­east as­pect, is close to the Bris­bane River and op­po­site John­ston Park.

Newspapers in English

Newspapers from Australia

© PressReader. All rights reserved.