Clas­si­cal take on char­ac­ter

The Courier-Mail - Property - - MARKET PLACE - STEPHEN NADIN

EN­JOY­ING views of the Bris­bane CBD sky­line and nearby sub­urbs, this res­i­dence com­bines orig­i­nal char­ac­ter with con­tem­po­rary ad­di­tions.

Set on an 1118sq m block, the res­i­dence is built across two lev­els, with the ma­jor­ity of the liv­ing and sleep­ing quar­ters on the up­per floor­plan.

The prop­erty is on the ridge of a hill op­po­site a park.

A cov­ered veranda wraps around two sides of the home, with views to the front of the prop­erty.

Ad­ja­cent to the en­try hall­way is a din­ing room look­ing to the wrap­around veranda and fea­tur­ing a pol­ished tim­ber floor, which ex­tends through­out the up­per level floor­plan.

The space flows into a liv­ing room boast­ing a two-way mar­ble fire­place, win­dow seat and ac­cess to the veranda.

Also lead­ing from the en­try hall­way is a bed­room with a win­dow seat, ceil­ing fan and french doors open­ing to the main bed­room, which pro­vides ac­cess to an en­closed veranda on the left of the floor­plan.

Two ad­ja­cent bed­rooms also lead to the en­closed veranda through french doors, the smaller room fea­tur­ing built-in wardrobes and a ceil­ing fan.

At the rear of the floor­plan is a fam­ily room boast­ing the twoway mar­ble fire­place and ac­cess to a deck with views to the back­yard. Be­yond a bath­room with a bath­tub is a kitchen fea­tur­ing tim­ber cab­i­netry and stain­less-steel ap­pli­ances.

The lower level of the res­i­dence in­cludes a two-car garage and large stor­age area.

Also on this level is a liv­ing area, while a bath­room with shower is nearby.

Pe­riod fea­tures of the res­i­dence in­clude high ceil­ings, dec­o­ra­tive lead­light­ing, floor- to-ceil­ing sash win­dows, VJ walls, breeze­ways and pic­ture rails.

De­vel­op­ment op­tions ex­ist to move the ex­ist­ing house to the west or east to al­low a sec­ond lot mea­sur­ing more than 450sq m, sub­ject to Bris­bane City Coun­cil ap­proval.

The prop­erty en­joys the style and charm of a by­gone era com­bined with con­tem­po­rary ren­o­va­tions and a neu­tral in­te­rior colour scheme.

Sur­round­ing the res­i­dence are es­tab­lished gar­dens with lawn, trees and shrubs.

Newspapers in English

Newspapers from Australia

© PressReader. All rights reserved.